Astazi 21 septembrie, la sedinta de Consiliu Local, am vazut cum toti consilierii locali au aflat cat va costa preluarea centralelor Callatis Therm care pana acum se spunea ca este o problema ca si rezolvata. Un fleac de 2.200.000  de euro costa retragerea Callatis Therm in prima faza, asta dupa ce au primit deja 2.500.000  de lei de la guvern.  Da ! Atat a costat frigul anul trecut, atat va costa acum si cine stie cat va mai costa, in speranta ca se poate scapa de marea problema a termoficarii. In urma cu doar cateva saptamani administratia ne anunta ca a pus mana pe centrale si problema e ca si rezolvata. Acum cauta solutia…. solutia de 2.200.000 de euro

1 COMENTARIU

 1. Mai toate ziarele și blogurile locale au publicat această știre cum că guvernul a alocat 2.500.000 pentru datoria primăriei Mangalia către callatis Therm. Lumea răsuflă ușurată că alții plătesc greșelile fostului primar și echipei de consilieri fără să sesizeze că de fapt tot noi le plătim.
  Bugetul local se compune printre altele și din cote defalcate din impozitul pe venit.
  ”Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale se alocă lunar, o cotă de 47% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al căror teritoriu iși desfășoară activitatea plătitorii de impozite”- spune legea 483/2006.
  În ordinul Ministerului Finențelor Publice referitor la datoria catre Callatis Therm se spune, la art. 1
  ” Până la lichidarea obligaţiei de plată în sumă de 2.543 mii lei, datorată Societăţii Comerciale „Callatis Therm“ – S.A. de către municipiul Mangalia, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Constanţa alocă bugetului local al municipiului Mangalia, judeţul Constanţa, cote defalcate din impozitul pe venit, numai pentru plata obligaţiei către furnizorul de energie termică.” Inseamnă că acea cotă defalcată din impozitul pe venit ,ce intră lunar în bugetul local, nu va putea fi utilizată decât pentru plata datoriei către firma de termoficare. ”
  Deci nu guvernul dă acești bani ci primăria Mangalia, cum aceasta nu prea mai are bani în buget prin ordinul MFP acea cotă defalcată din impozitul pe venit ,ce intră lunar în bugetul local, nu va putea fi utilizată decât pentru plata datoriei către firma de termoficare până la stingerea acestei datorii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.