9 COMENTARII

  1. O chestie buna intradevar dar nu uitati ca noi avem pretul cel mai ridicat din tara la apa si canalizare si asta datorita monopolului impus de RAJA Constanta;noi platim o parte din costurile celor din Constanta deoarece pretul se stabileste pe Regie;La Constanta apa se aduce de la 40-50 km distanta pe cind la noi nu sunt mai mult de 10km;plus ca noi platim si fanfara celor de la Constanta…..si multe altele.Avem la Mangalia tot ce ne trebuie ca sistemul sa functioneze normal fara cei de la Constanta;ce le trebuie alesilor locali sa sparga acest monopol?..poate interventia noastra a locuitorilor…..

  2. – o muncă şi responsabilitate în plus pentru administrator şi preşedinţi de asociaţii, muncă neplătită în folosul celor de la RAJA
    – facilitate pentru raja de a prelua şi vinde apartamentele celor rău platnici pentru datorii de 400-500 ron… ei au si avocaţi şi jurişti şi timp , şi bani pentru procese … în comparaţie cu asociaţiile de proprietari
    – scapă administratorul, asociaţia de a se mai certa/judeca cu cei răi platnici
    DIN păcate mai devreme sau mai târziu, RAJA va face tot cum vrea ea (sunt tot nişte băieţi deştepţi… ), dar eu cred că este momentul să incercăm să impunem prin contract ceva obligaţii şi pentru ei de genul:
    – să citească ei periodic apometrele din apartamente, să facă regularizări…
    – să nu mărească când şi cum vor ei preţurile pe baza unor hârtii , să întrebe, consulte , negocieze prima dată cu beneficiarii direcţi adică populaţia/proprietarii
    – să verifice şi să etaloneze pe banii lor apometrele din apartamente şi cele de branşament
    – să instaleze pe banii lor apometre de branşament la fiecare scară de bloc nu pe bloc cum sunt acum
    – să contribuie cotă parte cu proprietarii la inlocuirea tevilor până la apartamente, le repararea acestora
    – să nu poată mări preţurile decât în condiţii excepţionale şi pe deplin justificate din moment ce nu există concurenţă pe piaţă, nu avem de unde să primim apă canalizare

  3. din ce am inteles eu de la ei cum vor sa faca : eu vor contoriza apa dupa ceasul general al asoc, tot asociatiatiei ii revine sarcina sa ia index apa din ap, sa predea index al raja si apoi factura sa nu fie emisa pe asoc ci pe fiecare ap in parte, iar daca e vreun restant raja sa poata il da in judecata, sai ia casa ca sa recupereze datoria…dar se uita faptul ca asoc are privilegiu imobiliar si apoi restul (pana acum erau bancile, acum vor si cei de la raja sa intre in joc sipe langa ei sa manance o buna ca avocatii, executorii, etc), plus altele.
    acest sistem este bun pt asoc unde sunt datornici iar asoc e neputincioasa in fara celui care nu plateste facturile la timp cu lunile ca nu vrea, nu are bani, etc.
    dar iar intervine o problema: sa zicem, prop.ap are catre asoc o suma mare ca restanta (apa rece, apa calda si caldura-daca este, gunoi, lumina pe scara, reparatii ale asoc de bun comun, curatenia scarii, salariile, etc). Raja intervine, conf noilor contracte care vor sa le faca, sasi recupereze banii…dar restu de furnizori si plati cum isi recupereaza banii? se asociaza in proces alaturi de raja sau cum? asta nu am inteles sau nu se vrea sa se faca inteles si acest lucru…ca defapt aici se ajunge cu noile reguli care vor sa se impuna.
    trebuie stiute bine clauzele din aceste contracte, discutate cu lumea in AG…si apoi se vor vota daca sunt de acord sau nu. Se poate ramane si la actualul contract (emitere fact.pe asoc si nu pe ap.)

  4. Eu am inceput deja demersurile , asa ca voi merge la ei sa vad cum arata o conventie de facturare, apoi mai vedem daca vom semna sau nu .Nu speriati oamenii ca raman fara casepentru ca deocamdata nu am vazut nicio clauza in acest sens in contract.Probabil sunteti administrator de asociatii si nu vreti sa va pierdeti painea.

  5. index apa tot prin asoc se vor citi, contoriza, repartiza catre Raja…ei vor emite factura individuala si nu pe asoc cum e pana acum. Chiar daca se trece pe noua forma de facturare…la asoc vor fi mai multe tabele de facut doar pt apa rece/apa calda.

  6. Au ajuns și noile modele de contracte la asociațiile de proprietari. Dacă în hotărârea C.J. nr. 40 din 31.10.2006 ( o găsiți și pe internet ) se prevedea ”Cantitatea de apă uzată deversată în rețeaua de canalizare se stabilește la 90% din volumul întregii cantități de apă facturată” în documentul trimis acum de RAJA este consemnat 100% .
    Printre alte prevederi extrem de favorabile operatorului și lipsa altor prevederi în beneficiul utilizatorului una este extreme de interesantă. RAJA poate suspenda, pentru neachitarea facturii și alte cauze, cu o notificare prealabilă de 5 zile lucratoare, furnizarea apei potabile pe o perioadă de până la 3 luni, fără rezilierea contractului. Pe perioada suspendării RAJA va factura în continuare o cotă de 30% din ultima factură de apă și canalizare și pluvială. Adică nu îți dau apă dar te taxez cu 30% din ultima factură. Cred ca primăria , Consiliul Local și Federaţia Asociaţiilor de Proprietari Mangalia a domnului Urse ar trebui să studieze aceste contracte și să facă o dezbatere publică pe această temă.

  7. daca nu vrei sa semnezi contractul cu raja, asa cum zic ei, te ameninta cu debransarea si atunci ce faci?profita de faptul ca au monopol si nu ai unde sa te duci…a observat cineva ca apa de la canal este 100% la 100% din apa consumata ,incepand cu ianuarie?nu mai este 80% ca pana acum…eu de ex stau la casa, mai ud in gradina,mai s=dau la pasari….de ce sa imi ia canal 100%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.