Vineri seara, Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat că românii aduşi din Italia pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu vor mai fi ţinuţi în carantină în unităţi de pe litoral, ci vor fi transportaţi în judeţele de domiciliu.

Intr-o postare pe pagina sa de facebook, primarul Radu Cristian îi mulțumește prefectului pentru decizia luată și anunță că a solicitat membrilor Comitetului judeţean pentru situaţii de urgentă ÎNCHIDEREA GRANIŢELOR JUDEŢULUI.

Mulțumesc prefectului George Niculescu și responsabililor de la nivel central că au dat curs solicitării pe care le-am adresat-o zilele trecute și inclusiv pe tot parcursul zilei de ieri, de a nu aduce în stațiunile Mangaliei persoanele sosite din Italia. Transformarea litoralului într-un mare centru de carantină ar fi putut panica populația din localitățile cu ieșire la mare și ar fi compromis definitiv turismul estival. Pentru a proteja populația județului Constanța, solicit membrilor Comitetului județean pentru situații de urgentă să decidă imediat ÎNCHIDEREA GRANIȚELOR JUDEȚULUI, cu stabilirea unor coridoare pentru transportul de marfă și a unor centre de carantină pentru cei întorși acasă, indiferent de unde vin. Solicit, de asemenea, achiziționarea, la nivel județean, a cel puțin 100.000 de teste pentru tot personalul medical și categoriile vulnerabile, conform recomandărilor specialiștilor. Izolarea și testarea sunt cei doi factori care ne pot ajuta decisiv în lupta cu virusul. Datoria autorităților este să protejeze populația și să mențină în funcțiune economia locală. Deși par măsuri drastice, sunt singurele care astăzi ne pot salva. Dacă nu se va lua o asemenea măsură la nivel județean, mă voi consulta cu locuitorii Mangaliei pentru a restricționa și controla intrările tuturor persoanelor în orașul nostru, în baza prevederilor legale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.