Prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului auto se va face din oficiu

0
212

Ministerul Public anunță că „la nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire”.
Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță. Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.
Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor care au nevoie de prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație a permisului auto, persoanele interesate pot să trimită o cerere pe adresa Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pe e-mail  (pj_mangalia@mpublic.ro) sau prin fax la nr. 0241.75.72.10, în care vor solicita prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație a permisului auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.