Campionatul Național de Super Rally va ajunge pentru prima oară pe litoral, aceasta fiind o premieră, pentru că în Mangalia nu s-a mai organizat până acum nicio competiție auto.

Este prima dată când la Mangalia se organziează o competiție auto. Am găsit un traseu foarte frumos chiar prin port și credem că va fi o competiție frumoasă”, a precizat Mihai Leu, promotorul Campionatului Național de Super Rally.

Prima etapă a celei de-a doua ediții a Campionatului Național de Super Rally 2019 – Powered by Superbet – Trofeul Bergenbier se va desfășura, între 10-11 Mai, în Portul Turistic din Mangalia. Evenimentul  este organizat de Primăria Municipiului Mangalia, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Clubul Sportiv AMC Racing.

Toate detaliile pentru organizarea acestei manifestări sportive de excepție au fost stabilite de organizatori, în cel mai mic detaliu, astfel încât competiția să se desfășoare în parametrii propuși. Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, suprafața de desfășurare este asfalt 100%, iar distanța totală a traseului este de 3.75 km (3 ture).

Amenajarea traseului va începe vineri, 10 mai, ora 15.00, cu securizarea perimetrului zonei de concurs, prin montarea de garduri, baloți de paie și parapeți din beton. În aceeași zi, începând cu orele 20:00, în Piața Republicii din Mangalia, va avea loc prezentarea oficială a celor 40 de echipaje înscrise la start.

Concursul se va desfășura, sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 08:30, când toți piloții participanți vor pleca cu mașinile în recunoașterea traseului, urmând ca faza de calificări și întrecerea propriu-zisă să înceapă la ora 09:30, până seara, la ora 20.00, când va avea loc Festivitatea de premiere.

Pentru ca acest eveniment sportiv să se desfășoare în cele mai bune condiții, pe lângă securizarea traseului de concurs, organizatorii au luat decizia restricționării totale a traficului rutier și pietonal, sâmbătă, 11 mai, între orele 03:00-21:00, pe traseul competiției, delimitat de următoarele străzi: intersecția str. Portului cu str. Vânători (70 m în linie dreaptă) la linia de Start/Sosire, la dreapta, pe Aleea Teilor (150 m în linie dreaptă, în pantă), la stânga pe str. Oituz (în direcția Geamiei – 200m cu șicane), la stânga pe str. Ștefan Cel Mare, la intersecția cu str. Oituz (aprox. 300 m cu șicane), în jos spre B-dul 1 Decembrie 1918, până la intersecția cu str. Portului la Clubul Nautic), aprox. 150 m și stânga pe str. Portului, tot înainte până la linia de start/sosire (intersecția str. Portului cu str. Vânători), aprox. 150 m în linie dreaptă.

Din aceste considerente, autoritățile locale fac apel la locuitorii orașului să înțeleagă amploarea evenimentului și să folosească rute ocolitoare de deplasare, pe perioada restricționării traficului rutier. Totodată, posesorii de autovehicule sunt rugați să elibereze traseul de mașinile parcate în zona menționată, folosind ca alternativă de parcare, spațiile amenajate în acest sens, în zona RAJA, Piața Sud, etc.

O mare contribuție în organizarea competiției din acest an o are și cunoscutul pilot Emil Ghinea din Mangalia. El este vicecampion al României la CNVC – 2018, clasându-se pe primele poziții ale podiumului de concurs, la competițiile de profil, din 2011 până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.