Prezentarea finala a workshop-ului Co-Land de la Mangalia. Studentii au concluzionat: ne lipsește spiritul comunitar, suntem dezbinați și individualişti! [VIDEO]

0
140

În perioada 17-24 septembrie s-a desfășurat  la Mangalia workshop-ul Co-Land, un proiect care a reunit aproximativ 30 de studenți și 15 cadre didactice și experți din Belgia, Estonia, Germania, Italia, Olanda și România, reprezentând universități și organizații profesionale, respectiv: Universitățile HfWU Nürtingen-Geislingen, HSWT și Weihenstephan-Triesdorf din Germania), EMU Tartu din Estonia, ULB Brussels din Belgia, Universita degli Studi di Napoli Federico II din Italia, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (lider de consorțiu) precum și Institutul LE:NOTRE, cu sediul la Viena și organizația internațională a urbaniștilor ISOCARP, cu sediul la Haga.

Workshop-ul este parte din proiectul CO-LAND, proiect bazat pe infrastructura verde și albastră pentru dezvoltarea durabilă a interfeței teritoriului urban.

Studenții, împărțiți în cinci grupe, au realizat planuri, idei și viziuni pentru orașul Mangalia și dezvoltarea acestuia.
S-au concentrat pe subiecte precum: comunitate, turism, natură, producție alimentară și patrimoniu.

La final, luni, 24 septembrie, la Clubul Nautic Mangalia, cele cinci grupe au prezentat rezultatul muncii lor.

Idei minunate, proiecte lucrate cu sufletul și mintea deschisă! Am înțeles că avem o mare problemă: mentalitatea! Ne lipsește spiritul comunitar! Suntem dezbinați, nu știu ce anume ne determină să fim atât de individualişti…trebuie sa fim uniți, să gândim împreună proiecte de dezvoltare a orașului nostru, sa le scriem și sa avem curajul să le ducem la bun sfârșit! Acești tineri minunați ne-au dat idei pe care o societate civilă unită, puternică, cunoscătoare a legilor le-ar putea pune în practică!!!“, a precizat Magdalena Iacob, voluntar in cadrul proiectului Co-Land.

 Finanțat parțial de ERASMUS+, proiectul a fost organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia și în parteneriat cu Asociația „ProActiv pentru Comunitate”.

Povestea acestui proiect a inceput cu 2 ani in urma, la o cafea. Impartaseam impresii despre dezvoltarea Mangaliei cu buna prietena Ellen Fetzer, arhitect, profesor universitar la Facultatea de Arhitectura din Stuttgard si coordonator de proiecte Erasmus. Avand o buna colaborare cu Universitatea de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti, a incheiat un parteneriat si a scris acest proiect, impreuna cu prof. dr. Gabriel Pascariu.
Ca acest proiect a inceput cu Mangalia se datoreaza lui Ellen.
Pe perioada derularii proiectului am fost ajutata de voluntarii mei cei inimosi: Andrei Baciu, Andrei Bratosin, Andreea Ionita, Elif Menlivuap, Melodi Okut, Cosmina Colesniuc , Magdalena Iacob și Vlad Crangă“, a specificat Nicoleta Griguta, presedintele Asociatie „ProActiv pentru Comunitate”.

La eveniment a participat si primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, alături de consilierii locali Nicoleta Griguță și Menabit Ozghiun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.