În urma centralizării proceselor-verbale de la referendumul privind extracţia gazelor de şist, reiese faptul că în municipiul Mangalia s-au prezentat la urne 43,26% din numărul total de 35.717 alegători înscrişi pe lista electorală permanentă.Conform procesului-verbal întocmit de Biroul Electoral de Circumscripţie, s-au înregistrat 15.265 de voturi valabil exprimate.

Un număr de 13.313 persoane (86,16%) au răspuns “NU” la întrebarea: “Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?”

De asemenea, 1.952 de persoane (12,63%) au răspuns “DA” la această întrebare, restul fiind voturi nule. Conform legislaţiei în vigoare, referendumul nu este validat, întrucât nu au votat mai mult de jumătate din numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

4 COMENTARII

 1. revin dupa ceva timp,vreau sa zic asa:era si normal ca nu o sa iasa luema la vot pe ploaie si frig ptr niste (ma abtin),pe cine ai alege tot pentru el va trage ci nu pentru oras asa ca tot aia.de cand am auzit ca referendumul va fi in aceasi zi cu votarea ptr nenea astia,am avut un sentiment de deja-vu.
  Referendumul pentru gazele de sist,care este mult mai important decat nea Iorgus si care mai sunt, trebuie organizat separat,chiar daca unii o sa zica ca o sa se cheltuiasca in plus,asta e, mai bine mai sarac decat bolnav.

 2. Poate ar trebui repetat referendumul, explcandu-se mai bine locuitorilor diferenta dintre necesitatea introducerii gazelor in Mangalia si interdictia interventiei in subsolul zonei noastre. Multi dintre cei care au raspuns DA au crezut ca este vorba despre dorinta de a avea gaze in locuinte.
  In acest sens, pentru a preintampina cheltuielile cu membrii comisiei si editarea buletinelor de vot, ar trebui sa se apeleze la voluntariat si sponsorizare.
  Puteti conta si pe mine, in cazul completarii comisiilor, acceptand sa nu fiu platit, pentru aceasta munca.
  Sunt sigur ca se vor mai gasi si alti inimosi, dar este necesara o reluare a campaniei de popularizare a consecintelor grave asupra sanatatii noastre si a generatiilor viitoare !

 3. Sunt foarte multi care nu stiu ce inseamna extragerea gazelor de sist…Duminica povestea un domn ca el a votat da si ca este de acord cu extragerea gazelor din marea neagra….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.