Esecul unei societati civile divizata si ametita de clasa politica

1
51

Cetatenii din Mangalia au fost convocati sa isi exprime opinia despre extractia gazelor de sist prin metoda aplicata si in Statele Unite care s-a dovedit un dezastru ecologic. Indiferent de opinie cetatenii din Mangalia ar fi trebuit sa iasa la vot. Nu vorbim despre votul pentru parlamentari. Vorbim despre votul care poate decide viitorul mediului inconjurator, viitorul a ceea ce se numeste sanatate publica. Toata lumea stia de peste 2 ani despre scandalul gazelor de sist, care cu doar un an inainte era pe toate posturile  televiziunilor din Romania  care ofereau imagini din Birlad.

Scarba pentru clasa politica a facut ca unii cetateni sa uite ca au o indatorire fata de acest oras daca doresc sa aiba si drepturi. Nu au iesit la vot din cauza politicienilor dar s-au pedepsit prin lipsa lor de la urnele referendumului. Locuitorii acestui oras care nu a avut liniste in ultimii ani ar trebui sa inteleaga ca pot decide singuri ce vor pentru anii ce vor urma. Multi dintre cei care nu au iesit la vot fac parte dintre cei care se plang mereu ca nu e bine, ca nu functioneaza societatea bine, dar nu fac nimic in privinta asta. Replicile deja celebre: “Cu sau fara mine …..” ,  “Oricum nu ne asculta nimeni .. ei sint la putere” ….. ar trebui abandonate daca dorim altceva.

Carcotasii de serviciu, barfitoarele de cartier, mereu nemultumitii, au fost cei care au sabotat un demers ce trebuia incheiat cu succes. Aceasta categorie de asa zisi formatori de opinie, cei care se considera mereu nemultumiti de ceva, acesti “Gica Contra” au fost lasati pentru prima data fara remuneratie si au fost foarte vocali, foarte activi in toate mediile de raspandire a dezinformarii.

Pentru cei care spun ca ne meritam soarta …. va raspund ca NU ! Nu vreau sa decida pentru mine un frustrat, un carcotas cu scopuri personale, o barfitoare de cartier care nu si-a primit pachetul. Ar trebui sa incetam cu socialul, sa punem mana la treaba dupa puterile fiecaruia. Lasati politica si hai sa fim romani inainte de toate.

1 COMENTARIU

  1. Inca o data ni s-a demonstrat faptul ca cetatenii Mangaliei au clontul mare si atat! :-j De acum nu ramane decat sa asteptam sa inceapa barfitoarea cartierului care a dezinformat, sa se planga de una si de alta din cauza acestor gaze, pe care ea le-a votat ca sa o incalzeasca iarna viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.