20% dintre incendiile produse la gospodării se datorează în principal exploatării cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice. Probabilitatea de izbucnire a incendiilor de la acest gen de instalaţii este mai mare, deoarece acestea sunt utilizate o perioadă de timp mai îndelungată, fără a fi verificate şi reparate. Cea mai frecventă împrejurare este suprasolicitarea instalaţiilor electrice prin racordarea concomitentă a unui număr de consumatori ce depăşeşte puterea instalată. De asemenea, se pot produce incendii dacă se utilizează siguranţe supracalibrate.

Pentru a nu avea parte de asemenea evenimente neplăcute, recomandăm unele măsuri pentru a vă proteja familia şi gospodăria dumneavoastră:

          – nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora;

          – nu lăsaţi nesupravegheate fierul de călcat, reşoul electric, radiatoarele sau alte aparate electrice de uz casnic atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică;

          – nu utilizaţi aparatele electrice dacă aveţi mâinile ude pentru că riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri;

– nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie;

         – orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate.

 

NU LASAŢI COPIII SINGURI ACASĂ!

         Apelaţi la rude, cunoştinţe sau vecini, atunci când sunteţi nevoiţi să părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp.

 

 

 

                      Compartimentul  Evidenţă, Analiză şi Prognoze Preventive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.