Președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a participat vineri, 31 iulie, alături de Muftiul Muurat Iusuf, la evenimentul “Dobrogea – un model european de conviețuire etnică”, organizat de Navy League of the United States – European Region.
Manifestarea s-a desfășurat în prezența E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la București, și a Col. Larry B. Vaughn, Comandantul Black Sea Area Support Group. În discursul său, Ambasadorul SUA la București a lăudat “încurajarea diversității etnice, culturale și religioase în Dobrogea, care a câștigat astfel o societate mai prosperă, mai coezivă și mai pașnică”. De asemenea, diplomatul american a trecut în revistă numeroasele domenii de colaborare româno-americană, a încurajat reformele care se implementează în ultima perioadă în mediul social, politic și economic și a mulțumit atât autorităților române, cât și poporului român și comunităților etnice pentru susținerea pe care au manifestat-o întotdeauna față de prezența trupelor americane la Baza de la Mihail Kogălniceanu și pentru implicarea necondiționată în asigurarea securității în zona Mării Negre.
 
Cu acest prilej, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a vorbit despre comunitatea tătară din România și statutul său în arhitectura multiculturalității dobrogene, raportând totodată realitatea comunității din Dobrogea la sentimentul de siguranță conferit de apartenența României la NATO și de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, context care o ține departe de posibile derapaje și imixtiuni asemeni celor cărora au căzut victime tătarii din Crimeea.
Întâlnirea, care s-a desfășurat în prijma zi de Qurban Bayram, a beneficiat și de prezența reprezentanților armenilor, evreilor, grecilor și rușilor-lipoveni din Constanța, precum și de cea a Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.