Fostul poliţist Eugen Stan, cunoscut în spaţiul public drept “poliţistul pedofil”, a fost condamnat, definitiv, la 20 de ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală, inclusiv asupra unor minori, relatează G4Media.ro.

Decizia magistraţilor majorează cu un an sentinţa dată pe fond de Judecătoria Sectorului 6, potrivit minutei.

Eugen Stan a fost trimis în judecată pentru 18 fapte de agresiune sexuală comise în Bucureşti, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2018, asupra unor victime cu vârste cuprinse între 5 şi 38 de ani.

“Poliţistul pedofil” a fost prins în 2018 după ce a agresat doi fraţi, o fetiţă în vârstă de 5 ani şi pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau.

Stan le-a declarat procurorilor că, în ziua acelui incident, s-a învoit de la muncă pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, adăugând că, în timp ce îşi vizita un prieten, i-a văzut pe cei doi minori.

“M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, se arată în rechizitoriu.

În 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, procurorii Parchetului General au declarat următoarele:

“În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.