Planului de Acţiune Litoral – 2012

0
65

Peste 400  de jandarmi constănţeni, sunt prezenţi pe litoralul românesc al Mării Negre în acest sezon estival, 24 de ore din 24, în misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice. Cei 300 de jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis“ şi alţi 110 ai Inspectoratului Judeţean Constanţa sunt pregătiţi să acţioneze în cadrul „Planului de Acţiune Litoral – 2012“, care prevede patrularea în sistem integrat, cu Poliţia şi Poliţia de Frontieră.

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa sunt prezenţi în staţiunile  Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

            Jandarmi din cadrul Grupării Mobile „TOMIS” acţionează în zona turistică Năvodari, staţiunile Mamaia, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol şi Constanţa (în zona Falezei, Cazinoului, Portul Tomis, plaja Modern)

        În fiecare staţiune şi zonă turistică de pe litoral, echipaje de intervenţie, vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgenţă 112.

      Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti, jandarmii sunt pregătiţi să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale, etc., cu participare de public numeros (în mod deosebit spectacole de amploare), ce vor fi organizate în perioada sezonului estival, pe întreg litoralul.

Pentru prevenirea faptelor antisociale în zonele turistice, forţele de ordine publică vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, bazarurile, târgurile, discotecile şi parcările slab iluminate.

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.