In jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi.

În urma controlului, în portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului, au fost găsiţi opt saci din plastic în care se aflau 264,5 kilograme de peşte din speciile crap şi singer.

Pasagerul din dreapta, D.I.B. în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul Mangalia a declarat că respectivii saci îi aparţin, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport al peştelui.

Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de peşte, evaluată la 2.069 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

peste confiscat la Mangaliapeste confiscat la Mangalia crap

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.