Anual, la data de 15 mai se marchează Ziua Internațională a Familiei. Aceasta a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin rezoluția 47/237 din 20 septembrie 1993, pentru a promova conştientizarea problemelor legate de familie, a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile.

Anul 1994 a fost declarat An Internațional al Familiilor, iar din 1995 această zi este sărbătorită în mai multe țări de pe glob. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, cu susținere din partea Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit Ziua Familiei Române.

Familiile sunt “nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.