Am mai facut prezenta situatia romanului Papp Stelian Laurentiu din Mangalia   www.pappstelian.info , un simplu om cu drama cumplita. In 2007 avea sa afle ca fiul sau trebuia operat urgent avand o tumoare pe creier.  Familia Papp mai pierdusera un fiu, acum fiind loviti de a doua veste care avea sa le distruga viata. Nu au stat pe ganduri si au vandut tot ce aveau, apartamentul fiind primul. Tatal avea un salariu bun de peste 700 euro, dar tot nu ajungea pentru cheltuielile ce aveau sa le faca. Familia Papp a decis sa plece in Italia la munca pentru un venit mai mare si eventual sa stea in apropierea unei clinici cat mai bune pentru fiu. Perioada 2007 dupa cazul Mailat, l-a prins pe domnul Papp in valtoarea rasismului si xenofobiei. Papp Stelian a fost ridicat de pe strada de o patrula de politie si inchis in urma unor acuzatii false. Anchetat fara traducator, pus sa semneze acte in italiana pe care nu stia sa le citeasca, a stat inchis mai bine de o luna si apoi in arest domiciliar pana la peste 1 an.

In tot acest timp fiul domnului Papp s-a stins pe patul unui spital din Romania. Sotii Papp aveau sa se imbolnveasca si ei, in urma grijilor, stresului si a eforturilor ce aveau sa le depuna pentru a alerga la propriu prin tribunale si la diverse institutii. Singurul sprijin, in masura posibilitatilor,  venit doar din parta unei asociatii din Mangalia care a publicat cazul in repetate randuri si a petitionat toate institutiile din Romania si Italia. Autoritatile italiene in fiecare an dupa 2007 aveau sa recunoasca in mai multe procese ca Papp Stelian este nevinovat si a fost victima unei injustitii. In urma cu 2 zile Papp Stelian a castigat procesul cu numarul 5 practic pentru aceeasi cauza, un lucru care nu il intalnim in instantele normale. Urmeaza un lung proces de despagubire si o eventuala actiune la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Domnul Papp tine sa multumeasca asociatiei Drepturi Civile din Mangalia, Mangalia Media, Antena 3 , Pro TV Constanta, Replica de Constanta si celor care au postat povestea dramei pe diverse cai electronice.

 

2 COMENTARII

  1. noi familia papp din mangalia va multumim tuturor pentru sprijinul care inl acordati.va uram sarbatori fericite si sanatate dumnezeu sa va dea putere in tot cea ce faceti.noi inca mai luptam cu coruptia deaicia din italia iar nici macar acuma nu ne sprijina nimenea din partea autoritatilor romane parca suntem abandonati de st roman.noi va dorim nu 2013 mai bun si mai bogat.cu respect familia papp.pentru echipa mangalia va.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.