Jandarmii au surprins în Constanţa, cinci persoane care aveau asupra lor joint-uri, 31 pliculeţe de staniol care conţineau o substanţă vegetală halucinogenă de culoare albă şi verde şi suma de 651 lei provenită din vânzarea unor astfel de pliculeţe.   

Luni, 11 mai a.c., ora 20.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în cartierul „Faleză Nord” din Constanţa, a observat un grup de trei persoane, în mijlocul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din localitate şi care avea în mână o pungă în care se aflau mai multe pliculeţe. La vederea militarilor, tinerii  cu vârste cuprinse între 18-19 ani, au început să se agite şi au încercat să dispară. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

Asupra acestora, jandarmii au mai găsit 25 pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă de culoare albă şi verde. Cei doi tineri au declarat că sunt consumatori şi au cumpărat cele patru plicuri de la „comerciant”, cu 40 lei/bucata/subst. albă, respectiv 20 lei/bucata/subst. verde. În plus asupra lui F.S.T., vânzătorul(dealer-ul), militarii au mai găsit şi suma de 651 lei. Acesta a declarat că banii provin din vânzarea pliculeţelor cu substanţe psihotrope.

Tinerii, cele 25 de plicuri şi suma de bani descoperită asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

O oră mai târziu, în aceeaşi zonă, jandarmii au mai surprins doi tineri cu vârste cuprinse între 21-23 ani,  care aveau asupra şase pliculeţe cu substanţă halucinogenă de culoare verde şi joint-uri.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.

etnobotanice etnobotanice1

1 COMENTARIU

  1. Macar prin constanta politia/jandarmeria isi mai face treaba.. in mangalia se vand direct din masina prin oras si nu mai vede nimeni , nu se sesizeaza nimeni.. mai umbla si cu masina fara nici un act nimic..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.