[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20130318morunul.m4v”]

În data de 17.03.2013, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Renault în care se aflau două persoane.

În autoutilitară au fost descoperiţi cinci saci din rafie, în care se aflau bucăţi de sturion din specia morun, în greutate de 155,6 kilograme.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 50 şi 52 ani, domiciliaţi în municipiul Mangalia, nu au putut prezenta documente legale pentru transportul şi provenienţa sturionului.

Ei au declarat faptul că au cumpărat exemplarul de morun tranşat de la două persoane necunoscute, în schimbul sumei de 4.650 lei.

Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţii A.N.P.A., au ridicat în vederea confiscării exemplarul de morun şi l-au predat unei societăţi comeciale de profil, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sãlbatic, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. d din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.