[jwplayer config=”player” file=”http://youtu.be/EN9603k5hCU”]

Miercuri, 4 decembrie 2013, reprezentantii Clubului Rotary Mangalia au sustinut la Colegiul Economic o conferinta educativa de constientizare a  tinerilor privind importanta donarii voluntare de sange.

11 COMENTARII

  1. Cei ce prezinta nu transmit nimic………….Ar trebui sa ajunga la sufletul tinerilor……Ce-i intereseaza pe copii cine si ce doctor?Ei sunt doar copii , gasiti altceva care sa junga la sufletul copiilor.Celei implicate in accident nu i se mai pare nimic pt ca nu se stie daca este constienta.Lasati mistoul si ce face Clubul Rotary , pt ca ei sunt tineri.Schimbati abordarea , sunteti reci si seci in ceea ce transmiteti.

  2. Opinia va apartine, dar incercati sa aveti putin bun simt sa nu ne insultati cu termeni gen “misto-uri”. Nu suntem in mahalaua de unde provine termenul si prestam un serviciu gratuit de informare publica, oriunde suntem solicitati.

  3. Si eu cred ca stilul de abordare al copiilor nu a fost cel mai fericit, s-a vorbit de sus, de pe un piedestal, intr-un stil usor arogant.
    Cred ca ar trebui prezentate si riscurile, fie ele si minime.

  4. Alooo, Vio ! In conditii normale de igiena nu exista riscuri decat la unele persoane bolnave, dar acele persoane nu sunt acceptate ca donatori.
    Oricum se discuta cu fiecare donator, sau doritor, in parte inainte de recoltare.

  5. @ Mihaela Stanescu: Se pare ca ai “un dinte” impotriva celor din Clubul Rotary si ataci fara nici o noima. Critici organizarea, jignesti medicii implicati si chiar pe tinerii pe care ii subestimezi numindu-i copii, sugerand ca n-ar fi in stare sa inteleaga o problema atat de serioasa. Ai fi vrut sa le puna desene animate ca la copiii din scoala primara ? Personal nu le cunosc pe aceste persoane (Rotary-eni), dar mi se pare aiurea sa arunci cu noroi in cineva care organizeaza benevol o actiune atat de necesara ca donarea de sange.
    Asta ca sa nu mai spun cat de pe dinafara esti cand vorbesti de “cea implicata in accident”. Nu te-ai gandit nici o clipa ca “maine” poti fi tu ce-a implicata in accident, sau o persoana apropiata ? Doar sangele nu se foloseste in transfuzie directa, ci se colecteaza intr-o banca de sange,…….. Nu iti doresc asta, dar nu strica sa te gandesti si asa, ca nu se stie niciodata. Daca te crezi mai buna, de ce nu ai organizat tu ? Ia-o si pe “Vio”, care vad ca te sustine si pune-ti-o de o actiune umanitara, caritabila, ceva…, sau lasati barfa.
    Apropos: Vad ca cei de la Mangalia Tv au fost foarte blanzi, niste domni, dupa cum ii stiu de fapt ! Eu ti-as fi spus “sa-ti fie rusine” si probabil nu numai atat.

  6. Eu am terminat liceul acum 5 ani si inca mai tin minte cum gandeam in clasa a 12-a. Este foarte greu sa convingi elevii de 18 ani sa ia atitudine. Nu am idee cine sunt “Rotary”, dar actiunea este binevenita. Am amendat doar modul de abordare a problemei: daca le spui unor elevi ca cei de la ‘Callatis au fost cuminti, si voi nu’, ii pierzi din start.
    Referitor la riscuri minime, toata lumea a auzit de vene sparte si modificari in consistenta sangelui (in cazul donarilor repetate), iar referitor la transfuzii: am o cunostinta care s-a infectat cu virusul hepatic in urma unei transfuzii cu sange contaminat (traim in Romania totusi).
    Sustin donarea de sange de catre persoanele sanatoase!

  7. Iar cat despre discutiile cu fiecare pacient in parte inainte de recoltare: poate in anumite centre, nu peste tot! Am fost obligati sa donam sange la spitalul Constanta pentru ca altfel refuzau sa il opereze pe bunicul meu. Nu m-a intrebat nimeni, nimic, m-au cantarit si mi-au luat o mostra pt analize. Cand am plecat, am cazut pe scari.

  8. pacat………. se pare ca atunci cand esti la limita….
    si esti disperat………. nu stii de unde-ti vine ajutorul……….
    ……………………….
    asta e viata…… cand vad ca multi tineri se uita la filme cu vampiri si varcolaci,,,,,,,,,,,,,
    eu ce sa mai zic ?

  9. @ Vio: Vene sparte si infestari cu virusi se pot intampla si la o recoltare banala pentru analize, atunci cand personalul medical nu-si face treaba corect. (Din pacate se mai intampla, desi n-ar trebui.) Dar astea sunt riscuri ale vietii si trebuie sa fim prudenti, dar realisti, nu prapastiosi. Cei ce uita sa mai traiasca de frica de a nu fi ucisi, fac umbra pamantului degeaba.
    Ceea ce relatezi despre operatia bunicului, comportamentul acelui doctor a fost un abuz. Din pacate depindem foarte mult de medici si putina lume are curajul sa le faca plangere la cei incorecti, desi ar trebui pentru ca, cu cat toleram mai mult, fenomenul poate lua amploare, dar nici nu putem generaliza.
    Ca si in cazul pacientilor si medicii trebuie “tratati” fiecare in parte, dupa fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.