O nouă faleză pietonală, cu fonduri UE, la Mangalia

0
2184

Primăria Municipiului Mangalia va finaliza până la 1 iulie, anul curent, lucrările de reabilitare și modernizare pe două dintre cele patru sectoare ale falezei Mangalia-Saturn, în cadrul proiectului cu bani europeni, demarat anul trecut.

Lucrările în teren se realizează pe o distanță de 2,5 km, împărțită în patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei va deveni un punct de atracție turistică, în sudul litoralului.

Intervențiile pe zona 4, cuprinsă între hotelurile Paradiso și Diana, cea mai complexă dintre sectoarele supuse reabilitării, sunt aproape de finalizare. Pe acest segment de faleză, s-a intervenit cu o arhitectură nouă, pentru optimizarea traficului pietonal.

Lucrările au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Tot pe acest tronson, este în curs de finalizare punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, iluminat ambiental și alte dotări moderne și durabile în zona costieră.

Concomitent, lucrările înaintează pe zona 3 din proiect, cuprinsă între hotelurile Diana și Atena. Ulterior, toată faleza Mangalia-Saturn va fi prevăzută cu mobilier urban nou, coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a gunoiului și toate dotările necesare unei astfel de investiții.

Întrucât lucrările au fost sistate pe perioada sezonului rece, în prezent, lucrăm într-un ritm alert pentru a finaliza cele două zone de intervenție, până la sosirea turiștilor. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an, să finalizăm întregul proiect și să oferim turiștilor și localnicilor o nouă zonă de promenadă asemănătoare vechii faleze a orașului-Aleea Teilor”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.