Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din România, s-a prăbușit astăzi.

0
153

Ghidul de turism Mircea Jumanca, citat de Deutsche Welle, spune că prăbușirea are drept cauză intervenția omului în circuitul apei.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, a anunțat Romsilva.

Deși Romsilva spune că s-a prăbușit din cauze naturale, ghidul de turism Mircea Jumanca și activist pentru protecția mediului a spus că motivul este intervenția omului în circuitul apei.

Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca. Acesta a spus că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.

În anul 2013, site-ul american „The World Geography” a clasat Cascada Bigăr pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume.Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate.

sursa: Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.