Guvernul a mai gasit un ajutor pentru banci, mascat in forma unei ordonante, care sa micsoreze plafonul maxim de plati numerar de pana la 2000 de lei pe zi. Scutite vor fi doar magazinele tip cash& Carry care vor avea un plafon de 10.000 lei. Toate platile care depasesc acest plafon se vor efectua numai prin intermdiul bancar. Fericire pe bancheri care vor avea un nou profit urias in urma comisioanelor de tranzactie. S-a dovedit ca exista unitati bancare in care lasi banii la dospit, asteptand in liniste dobanda dar te trezesti ca ai o suma mai mica decat ai depus dupa un an de zile. Acum vom ingrasa iar sectorul bancar obligatoriu cand vrem sa luam o amarata de masina la 500 de euro, putin peste 2000 de lei, un scuter, o mobila, sau un amarat de aparat foto digital, vom fi obligati sa mergem sa stam la coada umilintei de la banca, sa dam taxe si sa asteptam sa fim jecmaniti obligatoriu. Socialistii de la putere nu sunt buni nici macar de comunisti, pentru ca nu dau minim interes pentru populatie, iar liberalii tocmai au dat liber la un alt jaf in buzunarul cetateanului de rand. Scuza ieftina din spatele ordonantei este cea a prevenirii evaziunii. Daca doreau sa mai reduca din evaziune puteau sa mai micsoreze taxele, sa incurajeze astfel comertul care aducea un plus la buget, in principiu mai multe inlesniri pentru comert nu biruri, cetateanul de rand sa fie lasat si incurajat sa cumpere cat vrea si sa aibe un procent de decontare din taxele platite. Dar noi nu luam nimic bun de la americani, decat tot ce-i mai rau, fracturare hidraulica, sistem bancar corupt, comportamentul politicienilor fara scrupule.

2 COMENTARII

  1. Politicienii se pot implica in comisioanele sistemului bancar. Asa e afara. Numai la noi nu ii intereseaza. Ba ii intereseaza , ca noi platim comisioanele iar ei isi mai iau cite un credit preferential cu aproape 0 dobinda….
    Dar de vina nu sunt politicienii. De bina e romanul PROST , caci asta ne caracterizeaza. Toti sunt dezamagiti , dar la vot vor vota tot usl…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.