muzeul callatisMuzeul de arheologie “Callatis” Mangalia a organizat sâmbătă seară mai multe manifestări culturale, în cadrul proiectului național “Noaptea Muzeelor”. În acest context, primarul Radu Cristian a declarat că anul acesta vor demara lucrările de modernizare a muzeului. Proiectul va fi implementat cu fonduri UE şi vizează extinderea şi modernizarea expoziţiei de bază, amenajarea de noi spaţii, precum şi valorificarea monumentelor istorice din incintă. Astfel, întregul spațiu actual va fi regândit, iar clădirea va beneficia de un nou etaj. Aici va fi amenajat un laborator de restaurare a exponatelor, o minisecţie de istorie modernă și contemporană, precum şi o galerie de artă pentru artiştii locali sau pentru expoziţii temporare.

COMPLEXUL CULTURAL CALLATIS - 1 (1) COMPLEXUL CULTURAL CALLATIS - 3

„Întregul concept de modernizare va fi corelat cu restaurarea siturilor arheologice din oraş, astfel încât patrimoniul cultural şi istoric al Mangaliei să fie pus în evidenţă la adevărata sa valoare. În perioada următoare vom finaliza proiectul de valorificare turistică a zidurilor a fostei Cetăţi Callatis.

casa de cultura3 casa de cultura2 casa de cultura1

Totodată, am întocmit documentația tehnică aferentă proiectului de modernizare a Casei de Cultură, precum şi un proiect de amenajare şi introducere în circuitul turistic a Movilei Documaci. Toate acestea se vor realiza cu bani europeni, aceasta fiind cea mai importantă sursă definanţare pentru valorificarea patrimoniului cultural şi istoric al Sudului Judeţului Constanţa”, a mai declarat edilul Mangaliei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.