Deşi au trecut zeci de ani de la terminarea celor doua războaie mondiale, care au provocat multe nenorociri şi suferinţe omenirii şi care, din păcate, continuă să provoace şi astăzi victime în rândul populaţiei, în special a copiilor, pentru PIROTEHNICIENI  „războiul” nu   s-a terminat. În primele trei luni ale acestui an, echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DOBROGEA” al judeţului Constanţa a efectuat nouă misiuni în care au ridicat şapte proiectile de diferite calibre şi şase elemente de muniţie rămase neexplodate.

Pentru liniştea cetăţenilor şi a copiilor acestora, specialiştii ISU „DOBROGEA”  vă comunică că se interzice cu desăvârşire:

–         atingerea muniţiilor cu mana sau cu alte obiecte;

–         lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţa;

–         introducerea muniţiilor in foc;

–         demontarea focoaselor sau a altor componente;

–         joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, cartuşe, focoase, proiectile, sau alte elemente de muniţie;

–         ridicarea, transportul şi introducerea muniţiei în încăperi sau locuinţe;

–         folosirea muniţiei pentru ascuţirea uneltelor sau în loc de maiuri de pământ;

–         în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate, nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri funciare, săpături manuale, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;

–         când se execută lucrări şi se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniţii neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă şi se anunţa organele de intervenţie;

–         când luaţi la cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, anunţaţi imediat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 pirotehnicienii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta „Dobrogea” al judeţului Constanta.

 

Retineti! – neutralizarea şi distrugerea munitiilor se executa de cĂtre ECHIPA pirotehnica ce are pregătirea şi dotarea pentru aceste misiuni periculoase.

copii sunt schimbul de maine,  sa-i aparam  invatandu-i, zi de zi, camunitia reprezinta un pericol de moarte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.