Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări faţă de inculpaţii IRIMIA NICOLAIE şi CAZACU IONEL, comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv, a complicităţii la infracțiunea de dare de mită.

Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 01.11.2013, inculpatul IRIMIA NICOLAIE, prin intermediul inculpatului CAZACU IONEL, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul IRIMIA NICOLAIE era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul CAZACU IONEL unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 02.11.2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor IRIMIA NICOLAIE şi CAZACU IONEL, urmând ca aceştia să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Constanța.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară  din cadrul D.G.A. Constanţa și au beneficiat de sprijinul ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.