[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131101chirnogeni.mp4″]

Prin intermediul asociatiei Mangalia Media, asociatia Drepturi Civile va informeaza:

Constitutia Romaniei. Art. 44:
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.

(2) Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.

(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.

(4) Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor.

(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.

(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.

(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.

 

 

10 COMENTARII

 1. bine intreaba doamna : cine ne asigura pe noi cetatenii ca daca or s fie gaze si se extrag…apa nu o sa fie poluata, nu or sa fie cutremure, etc…??? Raspunsul celui cu ochelari: nu e treaba lor sa dea acest raspuns :))))) daca voi de la Chevron nu stiti, atunci cine sa stie? ce mai dispret pe el. Plus ca incearca sa dea cu “flit”oamenilor, zicand ca ” aceasta e o sedinta adresata media”…pai media nu informeaza populatia? populatia sa deplasat la aceasta sedinta sa afle in mod direct cum vor fi afectati, Nu e corect?
  Valea din Tara cu Chevron !!!

  Am inteles ca in padurea Hagieni sau la periferia padurii…care e rezervatie naturala / octorita de lege…in acest caz nu mai e…acolo sa turnat o platforma mare de ciment/beton…pt o eventuala platforma. CUM A FOST POSIBIL ASA CEVA INTRO REZERVATIE ???

 2. Prospectiuni SA sunt o firma destul de puternica si ei nu intrau in felul asta pe terenuri daca nu aveau deja pe cineva in spate iar primarii prefectul si cl si cj sunt prea mici pt a i sanctiona….Spaga pt aceasta firma este sus la guvern si poate ca le a mai scapat si celor din zona un dolar pt propaganda dar chiar daca e ANTICONSTUTIONAL nu avem ce face….orice abuz fac aceste firme totul e facut ca la carte de ei…la limita legii recunosc dar nu e o firma care sa faca greseli….ei sunt acoperiti in tot ce fac din pacate PONTA e un mare excroc iar aceste firme vor finanta lor campania electorala. Chiar daca toti stim asta nu acem ce face decat sa iesim in strada . Primarul se pare ca a cedat si el pana la urma deci nu am mai ramas decat noi . Zona asta era cea mai curata …aerosoli..nici o sursa de poluare …aer mai bun ca cel de munte sa nu mai vorbesc de apa de hagieni care e una din cea mai calitative din tara…Ce s a intamplat cu zona Hagieni care e rezervatie naturala? ce fac ong urile si toti activistii si toti verziii? , ecologistii? unde sunt acum ? ne revoltam doar ca sa adaugam la cv sau avem cu adevarat o motivatie? 10 indivizi cu pancarde de carton e tot ce putem? atunci ne meritam soarta fratilor !

 3. nea CRISTINELEEE ai facut o de oaie sa vezi ce xxx iti iei peste ochii de la Mazare si nea Nicu ! vezi ma daca esti prost? – ei au luat spaga si baga latraii ca tine in fata ! Cred ca familia ta si mama ta sunt tare mandrii de tine ! Rog pe toti sa directioneze linkul sa vada toata romania ce latrai penibil avem noi si CINE ne omoara viitorul si cine Ne aduce Cianura in apa si cereale ! Nu picati in capcanele vrajelilor ci luati si cautati in lucrari de specialitate si cazuri concrete pe net ce dezastru implica aceste proceduri si va veti simti poate chiar si mai revoltat ca mine !

 4. Prospectiuni SA trebuie sa se ocupe de avizarea populatie la care sa fie anexat si actul in baza caruia autoritatile locale au permis prospectiunile (cu semnaturile aferente ale functionarilor locali – ca sa stiti si voi cine sunt).
  Un cetean oarecare trebuie sa ceara autorizatie la Primarie si pentru construierea unui wc in curte, de ce Prospectiuni SA pot invada terenuri intregi fara sa prezinte proprietarului toate actele in baza caruia i se poate permite sa sfredeleasca pamanturile proprietarilor.

  Mergeti inainte toti cu plangeri penale!

 5. Bine zis “latraii” precum vicele Dragomir (genul nazist care calca pe cadavre doar daca se incrunta “seful”), sunt aruncati la inaintare. Individul nu face altceva decat sa execute ordinele cuplului PSD-ist Constantinescu-Mazare, care executa la randul lor ordinele lui Ponta, care e un tradator notoriu si “ne-a traso” de ne-a indoit. Sa nu uitam ca USL-ul a castigat alegerile in mare parte datorita sustinerii campaniilor impotriva poluarii cu cianuri si fracturare hidraulica. Ponta insusi era (chipurile) un militant infocat impotriva poluarii mediului si al lui M.R.U., premierul de la acea vreme, castigandu-ne astfel increderea. Asta pana a ajuns el premier, ca ulterior si-a aratat (treptat) adevarata fata. Daca luam in calcul doar faptul ca “si-a luat” consilier pe teme economice un AMERICAN ce face parte din consiliul de administratie a consortiului de firme ce o include si pe Chevron, asta ne spune tot. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca a vrut sa interzica total protestele inclusiv prin inabusirea lor cu ajutorul jandarmilor.

 6. pe 5.11.2013 echipele prospectiuni sa faceau masuratori la intrarea in loc.albesti pe movila cu statie gsm de la nuci la cateva sute de metri de padurea hagieni.platforma de beton nu este in padure e pe partea dreapta a soselei mangalia-albesti si este a unei asociatii agricole.pe platforma o sa se monteze un cantar pentru transporturi de cereale.am fost in zonele unde se fac explorari si am aflat de la localnici ca majoritatea primarilor fac lobby pentru explorare.am vazut si traseul pe care se fac teste seismice.se indreapta spre mangalia.traseul urmeaza o linie care trece pe la nord de chinogeni,comana,tataru,cotu vaii,vartop,albesti,arsa,mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.