Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 10 – 16 august a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională .

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 145 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 53.000 lei pentru următoarele fapte: desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 1 faptă de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Zilei Recunoştinţei Eroilor Militari, evenimentelor cultural-artistice ce au fost organizate în Parcul Arheologic(Be Safe-Best Summer Art Fest), Piaţa Ovidiu(Seri de Cafe Concert, Acoustic Session), Parcul Poarta 6 (Caravana Zbumzzi), Parcul Tăbăcărie(Filme în aer liber, Seri de Teatru la Pontul Euxin) şi în Parcul 1 Mai Medgidia   (La mulţi ani, Marie!).

Săptămâna trecută au mai fost executate 14 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete,  1 misiune împreună cu lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi 1 misiune în sprijinul unui executor judecătoresc.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.