Luni, 24 august 2020, se dă startul competiției de muzică ușoară din cadrul Festivalului Tinereții.

0
84

Cea de a XVI-a ediție a Festivalului, care se va desfășura și în acest an tot la Jupiter își va deschide porțile între 24 și 30  august pentru a pune în lumină talentul și măiestria copiilor și tinerilor interpreți și ansamblurilor de muzică populară și ușoară din toată țara.

Organizatorii și-au propus ca evenimentele din anul acesta să fie mai variate și cu o paletă mai cuprinzătoare de domenii artistice, în afara muzicii populare și ușoare. În dorința de a oferi cât mai multor talente tinere, încă nedescoperite și/sau insuficient modelate și promovate posibilitatea de a-și găsi drumul cel mai bun în dezvoltare și afirmare, din acest an se deschid mai larg porțile festivalului-concurs de la malul Mării Negre – Festivalul Tinereții, devenit tradițional după cele 15 ediții anterioare.

Este o realitate constatată de-a lungul întregii noastre activități în domeniul culturii și educației (și unul din motivele creării organizațiilor partenere la acest festival), că mulți copii și tineri sunt dotați cu talente multiple, pe care este dificil să le descoperi și să le modelezi în contextul educației actuale din România. Organizatorii festivalului și-au propus nu numai să ofere un spațiu de manifestare pentru aceste talente ci și să faciliteze descoperirea și îndrumarea lor la timpul potrivit, prin intermediul specialiștilor care sunt atrași pentru a face parte din comisia de pre-selecție și/ sau din juriul festivalului. În acest mod se poate realiza în fiecare an o evaluare, orientare și modelare a celor mai talentați participanți.

Creativitatea și diferitele manifestări artistice, intermediate de tehnologia modernă sunt din ce în ce mai prezente și apreciate de contemporani, nu numai în vacanțe sau în timpul liber, dar și în viata activă. Complexitatea acestor manifestări prezente în culturile contemporane, pot fi integrate benefic în modelarea copiilor și tinerilor doar printr-o îndrumare a talentelor, alături de mentori care să-i sprijine pe tineri și familiile lor pentru a le susține dezvoltarea, pentru a găsi la timpul potrivit cea mai bună direcție de manifestare a talentelor și/ sau punere a lor în practică și pentru alegerea unei căi de evoluție în societatea viitorului.

În plus, dimineţile sunt completate cu ateliere de lucru, organizate şi susţinute cu implicarea Radio Pro Popular România , care pune la dispoziția tuturor celor interesaţi, în mod gratuit, un mini curs de Tehnică și expresia vorbirii şi un atelier de management al emoţiilor şi al succesului.

Cuvântul, vorbirea, dar şi muzica sunt semnătura minţii şi a sufletului nostru. Cuvântul poate să ne fie prieten sau duşman, el declanşează controlul nostru interior. Trebuie doar să ştim să îl stăpânim. Iar muzica este acel dar divin care ne ridică peste tot ce poate fi rău”, declara Viorel Stoica, preşedintele Asociația Culturală Daria’s, iniţiatorul evenimentului.

Juriul pentru muzică uşoară şi folclor este format din soprana Anca Pârlog,  prof. Traian Broască – președinte juriu, compozitorul Marcel Iorga, prof. Dragoş  Gheorghiu,   Mircea Pelea Realizator-prezentator  radio-tv folclor.

 Programul secțiunii de muzică ușoară este:

  • 24 august ora 20:00 deschiderea festivalului, spectacol de deschidere recital.
  • 25 august ora 20.00 – concurs pe secțiuni  și recital
  • 27 august ora 20.00 – concurs pe secțiuni și recital
  • 29 august ora 18.30 – concurs pe secțiuni și recital
  • 30 august ora 20.00 – Gala Laureaţilor muzică uşoară, premiere și recitaluri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.