Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite în portul Constanţa Sud Agigea, pentru două societăţi comerciale administrate de un cetăţean chinez, respectiv un cetăţean român, 2.640 jucării (mașinuțe) şi 960 şepci, ce purtau însemnele unor firme renumite, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 132.000 lei, respectiv 96.000 dacă ar fi originale.masinute-contrafacute

  • În data de 10.10.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov,  administrată de un cetăţean chinez, în vârstă de 28 de ani.

În urma controlului au fost descoperite 2.640 jucării (mașinuțe), care purtau însemnele unei firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 132.000 lei dacă ar fi fost originale.

  • În aceeaşi zi, în urma controlului amănunţit la un alt container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Ploieşti, administrată de un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, au fost descoperite 960 şepci, care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 96.000 lei dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.