Matematiciana Ana Caraiani a primit premiul Societății Europene de Matematică, pentru rezultate majore în cercetare. Românca e singura femeie care a câștigat de 2 ori prestigiosul concurs de matematică Putnam

0
84
Ana Caraiani
Matematiciana Ana Caraiani a primit premiul Societății Europene de Matematică. Medaliată de 2 ori cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică, Ana Caraiani este singura femeie care câștigat de două ori prestigiosul concurs nord-american Putnam. A absolvit cu Summa cum Laudae Universitatea Princeton, și-a făcut doctoratul la Harvard, iar în prezent este profesor la Imperial College London.

Premiul Societății Europene de Matematică se atribuie o dată la patru ani, cu ocazia Congresului European de Matematică, pentru rezultate majore în cercetarea matematică, explică Societatea de Științe Matematice din România. Premiul se acordă către cercetători cu origini europene, cu vârsta mai mica de 35 de ani.

Ana Caraiani este profesor la Imperial College London, iar anterior a deținut mai multe poziții la University of Chicago, Princeton University și University of Bonn.

Într-un interviu acordat HotNews.ro în 2014, Ana Caraiani a povestit că “experiența mea personală la olimpiade a fost un pic întunecată de faptul că am fost prima fată foarte bună din România după mai mult de 20 de ani și când am început liceul au fost câțiva profesori care au încercat să mă decurajeze“. “Dacă așa ceva i se întâmplă unei alte fete, să știe că nu este singură și că nu este vina ei. Din fericire, atitudinea mea a fost întotdeauna: Nu crezi că pot reuși asta? Privește-mă!”, a explicat Ana Caraiani.

Sursa: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.