Marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța

0
138

Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța, care se desfășoară în perioada 10-14 mai, pe parcursul căruia studenții vor desfășura o serie de activități marinărești specifice, sub îndrumarea instructorilor de la bordul velierului.

Instrucția marinărească planificată pe mare completează cunoștințele teoretice acumulate de studenți la cursuri și oferă acestora posibilitatea de a le pune în practică, în vederea evaluării nivelului de pregătire.

Marșul anual de instrucție este adaptat la contextul pandemic și este programat să se desfășoare doar în apele teritoriale românești, pe o perioadă redusă. La bordul navei, au fost luate măsuri de igienizare, conform procedurilor sanitare în vigoare, iar echipajul a fost testat împotriva COVID-19, cei mai mulți dintre cei prezenți la bord fiind vaccinați cu ambele doze. Tot în vederea protejării personalului ambarcat, pe parcursul marșului nava nu va efectua nicio escală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.