Inca din 20 iulie copiii supradotati testati si selectati de Centrul Gifted Education din Bucuresti (www.giftededu.org) sunt in tabara “Pay it forward, tabara Tinerilor ambasadori” sustinuta in Mangalia. Copiii supradotati care au beneficiat fie de programele Gifted Education (*educatia copiilor inzestrati, daruiti, talentati, supradotati)  din sectorul 6, fie de taberele organizate inca din 2011, devin Ambasadori ai copiilor supradotati in urma unei formari de 6 zile.

            Formarea consta in 3 module care sa determine participantii sa devina vocea unei generatii de copiii care nu mai este ascultata, vocea copiiilor supradotati.

            Modulul 1 este dezvoltarea abilitatilor tehnice in organizarea unui discurs si dobandirea/ cizelarea abilitatilor oratorice. Acest modul este sustinut de Ambasadorul Centrului Gifted Education, PAUL Ardeleanu- public speaker, sportiv- atletism, coordonator Departament Tineret, formator in educatia non-formala pentru tineret. (*http://paulardeleanu.ro/ )

            Modulul 2 este organizarea unui spectacol de 10 minute in care participantii transmit mesajul de sustinere a copilului supradotat. Acest modul este sustinut de Visinel Costel Balan, un tanar cu o dezvoltare fanatastica: actor, redactor, pr, angajat la MECTS, animator de tabere, organizator de evenimente culturale, manager de proiecte europene pentru tineret, consultant de programe tineret pentru ONG-uri.(*visinelbalan.ro/)

            Modulul 3 este invatarea si livrarea de mici jocuri active care  sa ridice energia oricarui grup (colegi de clasa, grup de copii de la pregatire, grupuri in excursii,etc). Formatorul este Irina Anfile, asistent de trainer la Centrul Gifted Education din 2011.

            Responsabil de tabere copii supradotati, Ramona Paduraru, marturiseste :”Sunt mangalioata, am plecat din Mangalia la 13 ani cu familia. Am iubit si inca iubesc acest oras, are o poezie aparte, pe care o recit de fiecare data cand am ocazia. A fost o conjunctura mult asteptata sa pot organiza tabara copiilor supradotati in orasul meu natal. Surpriza  este ca acesti copii au varsta la care eu am plecat, 13 ani! Ma simt onorata si responsabila de misiunea pe care mi-am asumat-o:  sa invat beneficiarii programului gifted education sa promoveze si sa informeze  alti copii ai Romaniei despre importanta de a fi copil supradotat si de a alege sa te dezvolti asa cum meriti.

            Tabara se termina in 25 iulie, asa ca nu este surprinzator sa intalnesti in Mangalia un grup de 15 copii imbracati in tricouri personalizate (Sunt copil supradotat. Sustine-ma! Maine s-ar putea sa te angajez!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.