[videojs mp4=”http://www.mangalia.tv/video1/20141109cor.mp4″]

Corul de copii “Callatis” al Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocal-Instrumentală Mangalia a fost premiat duminică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Casa de Cultură,  pentru obținerea Premiului al II-lea şi Diploma de Argint la ediția 2014 la Concursul Coral Internaţional „Canta al Mar” din Calella/Barcelona, Spania. Gazda evenimentului a fost maestrul Traian Broască, iar premiile au fost înmânate de către Primarul Radu Cristian, administratorul  public Romulus Dumitrana şi preotul protopop Vasile Cârlan. “Este o mândrie pentru noi că ne-am ridicat la nivelul cerinţelor europene, şi sperăm să putem onora invitaţiile de anul viitor, la concursurile de profil care vor urma”, a declarat profesorul Traian Broască. Primarul Radu Cristian a mulţumit atât profesorului Traian Broască şi elevelor sale, cât şi părinţilor copiilor, pentru eforturile depuse în obţinerea acestui rezultat notabil pentru cultura din municipiul Mangalia. “Pe langă  meritul profesorului, copiilor şi părinţilor, este şi meritul consiliul local, care a votat în unanimitate această hotârare de susţinere a corului de copii. Municipalitatea  a înteles importanţa desfăşurării de activităţi culturale în oraşul nostru, iar Centrul De Formare şi Perfecţionare Vocal-Instrumentală Mangalia va beneficia în continuare de tot sprjinul de care are nevoie. Vă promit că în anul 2015, Corul “Callatis” va onora cu prezenţa cele două competiţii internaţionale la care a fost invitat”, a declarat edilul. Grupul dirijat de profesul Broască, alcătuit din 26 de fete, este singura formaţiune corală din România participantă la festival şi a concurat cu alte 13 coruri de copii din Rusia, Suedia, Estonia, Germania, Germania, Polonia, Portugalia, Elveţia, Cehia, Malaezia şi Spania. La Concursul Coral Internaţional „Canta al Mar” au participat, anul acesta, în total, 63 de formaţiuni corale din America, Asia şi Europa. De asemenea, Corul de copii are două invitaţii oficiale în 2015, cea mai importantă fiind la Grand Prix of Nation, un mare concurs de profil care va avea loc în Germania, la Magdeburg.

5 COMENTARII

  1. munca multa si ambitie pana la ocuparea locului 1.Succes in continuare, putere de munca celor ce se ocupa si ii sprijina in continuare.

  2. Sunt multe activitati care se pot face cu tineretul Mangaliei si astfel sunt abatuti , retinuti de a cade in mrejele gruparilor de mici interlope , sunt asa ceva , numai cine nu vrea nu-i vede . Pe terenul militar de langa blocurile ANL viza-vi de soseaua Portului un cetatean , nu-i stiu numele a infintat din copii de 8-9-10 ani , nu cred ca au mai mult o echipa de mini rwgby , o intiativa laudabila . Nu stiu mai multe , nu stiu ce interes are , i-am vazut in trecere , cati sunt , astfel de oameni care sa se dedice tineretului ?

  3. Oare de ce nu luati masuri ptr. cei cu caini in locuinte, sant uni ce au chiar 3-4 poate si …, iar care are norocul sa-i vina un nou nascut (membru) in familie a doua zi obigat sa-l treaca la intretinere, De ce ? ala-i un viitor cetatean ptr. ala ar trebui data lege dupa ce face macar o luna, DAR asta-i Romania noastra, caini peste tot si pe toate functiile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.