In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

La indemnul WWF, organizatia care a initiat miscarea Earth Hour, in anul 2007, 5200 de oraşe din peste 135 de tari au stins lumina de Earth Hour in 2011, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.

In 2011, Earth Hour a intrat intr-o noua etapa: Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour), in care oamenii de pretutindeni au fost indemnati nu numai sa stinga lumina, ci sa se angajeze in acţiuni de mediu in fiecare zi.

In 2012, ii provocam pe sustinatorii Earth Hour sa facă MAI MULT – ii indemnam sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, pentru a-si reduce impactul negativ asupra planetei.

Fiecare dintre noi este provocat să isi ia un angajament, conditionat insa de un alt angajament, care poate veni din partea unei companii, a unui oras sau a unei singure persoane. Promiti că vei face ceva DACA altcineva promite sa faca un lucru benefic pentru mediul inconjurator.

Vom lansa, foarte curand, o platforma unde vei putea adauga oricate provocari vei dori, pe care le vei putea impartasi prietenilor din retelele sociale.

Istoria Earth Hour

La initiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora, ca semn al constientizarii problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au iesit atunci pe strazile orasului, sarbatorind Pamantul in diferite feluri: petreceri si concerte fara surse de electricitate, observatii astronomice, picnicuri in familie la lumina lumanarii.

In 2008, Earth Hour urma sa se extinda pe tot teritoriul Australiei. Cu putin timp inainte de eveniment, orasul Toronto din Canada a anuntat ca se alatura miscarii şi nu a trecut mult, pana cand aproape 400 de orase din 35 de tari s-au mobilizat pentru acest eveniment. Mesajul a fost acelasi, peste tot : problemele cauzate de schimbarile climatice sunt atat de grave si de complexe, incat este nevoie urgenta de actiune, la nivel global.

Bazat pe indemnul de a stinge lumina pentru o ora, Earth Hour a devenit, in timp foarte scurt, un eveniment global anual, marcat in ultima zi de sambata din luna martie, care este foarte aproape de echinoctiu, astfel incat toate orasele au parte de intuneric in intervalul 20:30-21:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.