Lucia Baicu, olimpica de clasa a II-a care a terminat în 5 minute subiectele la Olimpiada digitală de Matematică: Timpul limitat m-a făcut să mă gândesc mai repede. Îmi place matematica de când eram la grădiniță

0
10810
Lucia Baicu - Foto: Arhiva personală

Elevă în clasa a II-a în Ișalnița, micuța Lucia Baicu a înregistrat un record la Olimpiada digitală Brio Challenge: a obținut locul I rezolvând în doar 5 minute cele 25 de probleme care avea alocată o oră în cadrul concursului. Anunțul organizatorilor că va conta și timpul în care sunt rezolvate subiectele „m-a făcut să mă gândesc mai repede”, a povestit Lucia pentru Edupedu.ro. De la 4 ani știe să citească, la 5 ani și jumătate scria mesaje, iar matematica a îndrăgit-o de când era la grădiniță și „mami îmi punea întrebări: Cât face, Lucia, 1+1? Și eu spuneam că 2. De atunci îmi place matematica”, spune olimpica.

Mama sa, Amelia Baicu, a explicat că “de când era ea micuță, fiind singurul meu copil, încercam să mă joc cu ea și de-a profesoara, și de-a mama, de-a tot. Eu îi explicam, ea pricepea și mie fiindu-mi drag că pricepe încercam să plusez”.

„Noi nu suntem părinți de bani gata. Muncim și când își dorește ceva mai scump, ne demonstrează că merită. Nu primește totul pe tavă. Primește în limita posibilităților, iar pentru dorințe mai mari muncește mai mult și ea. Așa o și stimulăm. De exemplu, pentru acest concurs, când a văzut că a intrat în finală, atunci aspira la un premiu. Dar cum este încăpățânată și vrea să fie mereu prima, își dorea trotineta premiu de la locul II, dar voia să fie pe locul I. Și i-am zis că dacă muncește suficient de mult, îi vom lua noi premiul II”, a povestit aceasta.

VEZI interviul integral acordat Edupedu.ro de Lucia Baicu, elevă clasa a II-a care a câștigat locul I în finala olimpiadei digitale de matematică Brio Challenge, precum și declarațiile mamei sale, Amelia Baicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.