Curtea Constituţională a respins, joi, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul legii referendumului, care prevede reducerea cvorumului de participare la 30%. Noua formă a legii referendumului va putea fi aplicată peste un an.

“Cu majoritate de voturi s-a respins sesizarea preşedintelui”, a anunţat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

El a precizat că noua formă a legii referendumului va putea fi aplicată peste un an.

Preşedintele Traian Băsescu are termen 10 zile pentru a promulga noua lege a referendumului, de la momentul comunicării către şeful statului a deciziei Curţii Constituţionale. “Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”, prevede Constituţia, la alineatul 3 al articolului 77.

 Astfel, conform calendarului, preşedintele ar trebui să promulge modificările aduse legii referendumului până în data de 24 noiembrie. În această situaţie, organizarea unui referendum de revizuire a Constituţiei concomitent cu un prim tur al alegerilor prezidenţiale, intenţie anunţată de liderii USL, ar mai fi posibilă doar în duminica de 30 noiembrie 2014.
Mediafax

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.