Lansare de carte: ”MAHALAUA ROȘIE” – autor Ovidiu Mihalache, la Cercul Militar Mangalia

0
276
Ovidiu Mihalache: „Vă invit la lansarea recentului meu roman “Mahalaua roşie”. Este povestea omului din cartier pe care voi îl cunoaşteţi. Vi-l amintiţi? Era unul care mergea cu o motoretă cu trei roţi şi cu o cuşcă metalică în spate şi tot aproviziona magazine (la început), apoi pe secretarii de partid! Vi-l amintiţi? Era de culoare verde!
Având o cronică generoasă a poetei Ana Ardeleanu, volumul deja stârneşte o seamă de critici care mai de care mai dure. De aceea, vă invit la Mangalia să faceţi parte din prima generaţie de cititori ai volumului “Mahalaua roşie”.
Marţi, ora 18.00 la Cercul Militar din Mangalia.

Invitaţi:
– Horia Gârbea – preşedintele Filialei Poezie a Uniunii Scriitorilor – Bucureşti;
– prof. univ. dr. Constantin Dram – Director al Editurii UAIC, profesor la Universitatea A.I. Cuza – Iaşi;
– Ana Ardeleanu – poetă, membru al Uniunii Scriitorilor filiala Alba, Hunedoara;
– Ovidiu Dunăreanu – Director al Editurii Ex Ponto;
 Lector univ. dr. Livia Iacob – Universitatea A.I.Cuza din Iaşi;
– Ottilia Ardeleanu – poet şi prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea.

Evenimentul va avea loc sub egida Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, filiala Mangalia, cu largul concurs al domnului contraamiral de flotilă (r) Ion Condur”.

Horia Gârbea, președintele Uniunii Scriitorilor filiala București (poezie): “MAHALAUA ROȘIE, un roman realist admirabil, al unui autor, Ovidiu Mihalache, înzestrat cu simțul autenticității şi o indiscutabilă forță epică”.

„Descrierile amănunţite, limbajul ironic, viu, savuros, cu amestec al termenilor din toate straturile lexicale, cu termeni de la periferia vocabularului îmbinaţi cu termeni de uz curent şi cu neologisme, portretele morale bine construite, cele fizice abia schiţate, evidenţierea, într-un mod realist, a unor fapte şi locuri verosimile, a unor personaje reprezentative pentru anumite tipuri socio-umane fac din Ovidiu Mihalache unul dintre scriitorii de marcă ai prozei noastre contemporane”. (Ana Ardeleanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.