La Casa Armatei din Mangalia a avut loc duminica, 10 noiembrie, lansarea volumului “THANATOS-EROS dorinta de a muri / de a iubi” de Claudia Mihailov.

Aceasta carte este un mod prin care am invatat sa ma indragostesc de mine insami. S-a nascut din acel act de egoism in care transpare cea mai vadita forma de altruism. Cine o va citi va intelege ce vreau sa exprim aici.

Concluzia cartii ar fi ca avem atatea ocazii, in timpul vietii, de a ne obisnui cu ideea mortii (incepand cu acceptarea somnului ca o forma a ei), incat ar fi pacat sa nu profitam de ele (de experimentarea lor) si sa nu ne sporim gradul de constientizare in legatura cu acest moment “final” al vietii. Pentru ca doar in acest mod putem fi pregatiti pentru “calatoria suprema” pe care o avem de intreprins.
Cat despre cealalta parte a calatoriei (viata din acest plan terestru), este de dorit sa invatam sa ne-o petrecem in acel loc de pace si siguranta numit IUBIRE. Si vom vedea ca, atunci cand ne vom concilia cu mica/infinita fiinta ce salasluieste in interiorul nostru si ne vom naste din iubire pentru a trai in iubire, va disparea orice urma din ceea ce ar fi putut insemna, inainte, frica de moarte.

Prefata

1 COMENTARIU

  1. Nu poti muri cat timp ai un scop clar definit! Cat timp muzica se mai aude in tine, cat timp focul arde, nu ai cum sa te opresti din calea ta ! … Felicitari Claudia !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.