Mangalia sufera la fiecare miscare a politicienilor care distrug la propriu orice resursa locala. Interesele unor afaceristi de carton, niste tunari, au scos in strada o parte din cetatenii din Mangalia care nu mai pot sa rabde jaful pe fata si cu acordul tacit al tuturor celor care ar fi putut trage un semnal de alarma.

Mangalia, fosta perla a litoralului a apus demult sub carma afaceristilor de carton care au devenit pe rand consilieri si au secat orice resursa a orasului. Turismul si constructiile navale reprezentau singurele surse de venit in Mangalia, care au fost distruse sistematic dupa  ’90 si au intrat in patrimoniul personal al celor ce au condus  indiferent de culoarea politica.

 In prezent Mangalia a ramas fara agent termic in calorifere tot in urma unor consilieri cel putin iresponsabili.  Partea cea mai curioasa este ca nici unul dintre consilieri nu stie ce s-a intamplat cu sistemul de termoficare, cum au fost votate si de cine proiectele  paguboase  si acelasi lucru se intampla cu ultimii doi primari care comporta ca doi straini de situatie si aprope straini unul de celalalt, in conditiile in care amandoi au venit din Galati, cu asociati comuni, unul a nasit finul celuilalt si multe alte coincidente. Sub conducerea celor doi termoficarea a ajuns o povara pentru locuitori dar si pentru bugetul statului care trebuia sa cotizeze cu o subventie considerabila. Daca subventia in 2011 a disparut si deja  celebrii “baieti destepti” au intrat in panica fiind nevoiti sa se indrepte catre populatia pentru diferenta dintre pretul  corect si “dreptul de smecher”. Populatia a stat calma atat timp cat a primit caldura si nu s-a interesat cat reprezinta subventia care tot din banul public este platita. Panica s-a instaurat cand a fost anuntat pretul gigacaloriei de peste 760 lei platit integral de beneficiar, a devenit realitate in facturi. Ca intotdeuna la romani necazul nu a venit singur, iarna aceasta a fost una istorica in minimele inregistrate si nevoia de agent termic in calorifere a fost mai mare. Pentru ca furnizorul era doar interesat de un profit fara sa respecte legile pe baza carora functiona, Mangalia brusc a ramas fara caldura in momentul in care neintelegerile dintre Consiliul Local Mangalia si firma furnizoare Callatis Therm au aparut. Coincidenta sa zicem face ca in acelasi timp Mangalia sa scape de un primar blamat, care a tocat in plina vara bani pe festivaluri  si evenimente in plina criza, fiind acum in atentia autoritatilor. De retinut ca vina este impartita tuturor celor care au acceptat tacit aceatsa situatie si nu au depus demersuri prin care sa condamne ilegalitati sau alte problema care au adus Mangalia in epoca de piatra la propriu, fara energie termica si fara energie electica in dese ocazii caci cetatenii au inceput sa conecteze in priza orice sursa de incalzire electrica.

Daca in Romania exista sate blocate sub zapezi, Mangalia a fost departe de aceasta situatie, dar efectul a fost identic. Daca taxele sint pe marimea unei statiuni de lux, nu pot spune si despre servicii, care ori sint de slaba calitate, ori lipsesc cu desavarsire ca in cazul furnizarii vitale cu energie electrica si agent termic.

Asociatia Drepturi Civile a luat atitudine pe data de 01.02.2012 si a depus prima plingere penala in baza articolului 325/2006 cu privire la siguranta publica. Calea fiind deschisa, au urmat asociatii de proprietari care au urmat modelul si autoritatile au demarat o ancheta de amploare soldata in prima faza cu arestarea directorului societatii furnizoare Callatis Therm,  Simion Nikitas, chiar daca a fost eliberat a doua zi si cercetat in stare de libertate in prezent.

Problema principala la acesta data este frigul din apartamente si mucegaiul  ce se formeaza de la condes, un lucru extrem de periculos in cazul inhalarii celor peste 270 de specii de mucegai care se pot dezvolta in locuinte. Unii cetateni din Mangalia au inceput sa stringa probe pentru un eventual proces sau cel putin plingeri pentru atentatul la sanatatea publica, deja fiind inregistrate mai multe cazuri de persoane cu probleme pulmonare grave printre care, chiar reporterul  postului local TV din Mangalia.

Din pacate cei responsabili se comporta ca iresponsabilii si nu dau atentie unei probleme reale care ar putea fi fatala in cazul copiilor sau adultilor cu sistem imunitar scazut. Pentru ca primavara este inca departe de a se instala, situatia in Mangalia poate escalada, populatia fiind foarte iritata si deja cu un istoric de iesiri in strada. La toate aceste probleme se adauga conflictul dintre consilierii locali care au ramas 18 din cei 19 persoane pentru ca au trecut luni de zile de cand se refuza validarea unui consilier si  nu reusesc  sa se prezinte  la sedintele de consliu local, refuzand pe fata sa voteze proiecte sau decizii vitale functionaii orasului. Unica solutie ramane la societatea civila daca nu va fi divizata de partidele politice aflate in cmpanie electorala pentru alegerea unui primar.

mangalia.tv

1 COMENTARIU

  1. intrebati pe filimon cine este in spatele noii societati formate nu cumva fosti directori de la rominterm orghestrati de prietenul lor procurorul nita?!si de unde va avea noua societate bani sa sustina financiar furnizorul de caldura vinde olan o vila si ne cumpara combustibil ne arunca praf in ochi bazandu-se pe presiunea strazii de ce nu spune populatiei ca primaria trimite banii in conturi! firma distribuitoare doar emite facturi si de ce nu imformeaza populatia ca pretul la gigacalorie este dupa vremea lui rominterm?acum fac sedinte publice?! de ce nu au facut in toamna?sa hotaram singuri daca ne permitem sau nu acest pret?oamenii destepti nu se lasa pacaliti sper ca in vara la masa consiliului local sa vedem oameni destepti ne-am saturat de carciumari si maistri militari care nu vorbesc corect romaneste!tot ce se intampla este ilegal si sper sa i-a atitudine dna!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.