[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20130222turism.m4v”]

Comunicat de presa Primaria Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut vineri o întâlnire cu agenţii economici care deţin active în zona limitrofă lacurilor şi plajelor din staţiunile Neptun şi Jupiter. În cadrul discuţiilor desfăşurate la Casa de Cultură, reprezentanţii municipalităţii au prezentat un proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter, care ar urma să fie pus în aplicare până la data de 1 iunie. Potrivit declaraţiilor edilului, proiectul este conceput sub forma unui parteneriat public-privat şi are în vedere reamenajarea zonei cuprinse între limita plajei şi lacurile din Neptun şi Jupiter. Conform documentului iniţiat de administraţia publică locală, în acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar, la a cărui realizare vor contribui atât CL Mangalia, cât şi agenţii economici din zonă. Astfel, se vor folosi materiale speciale pentru pavaj şi spaţii publice, faţadele clădirilor vor fi decorate într-o notă comună, se vor instala băncuţe şi vegetaţie specifică locurilor de promenadă. Amplasarea tarabelor şi chioşcurilor va fi interzisă, aleile pietonale din apropierea lacurilor vor fi acoperite cu lemn, se vor construi pontoane pentru accesul turiştilor şi se va institui o zonă de protecţie în jurul lacurilor. Primarul a subliniat că între lacuri şi mare se pot realiza doar construcţii fără etaj, iar aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică se va face în baza unui program prestabilit. “Pentru a crea un aspect plăcut în perimetrul dintre lacuri şi mare, se pot instala jocuri de lumini şi fântâni arteziene, spaţii pentru copii sau alte elemente de atracţie turistică, potrivit conceptului urbanistic unitar”, a menţionat primarul. El a spus că deţinătorii de active, din zonă, trebuie să fie investitori serioşi pentru a participa la implementarea acestui proiect. Agenţii economici au agreat propunerea municipalităţii, însă au atras atenţia că şi hotelierii trebuie să se implice în modernizarea staţiunilor, în primul rând prin igienizarea şi ecologizarea activelor deţinute.

2 COMENTARII

 1. Felicitari pentru intentie, domnului primar ! Daca se si realizeaza, JOS palaria !
  Nu, nu sunt neaparat pesimist si chiar ii urez succes, mai ales ca beneficiarul e Mangalia, dar increderea ne-a fost inselata de prea multe ori. S-a ajuns in Romania (din pacate) ca unele fapte normale, firesti, sa fie catalogate drept extraordinare, mari realizari si asta din pricina celor ce sunt interesati numai de castigul propriu, restul fiind politica si promisiuni desarte.
  Ma uitam si in sedinta de fata cat s-au codit “Agentii economici” sa-si dea acordul (verbal deocamdata) pentru inceperea proiectului, mai ales cand li s-a spus ca ei trebuie sa investeasca, primaria nu are bani !
  Apropo de proiect: Frumos gandit sa fie facut cu firme si muncitori din Mangalia, dar n-am inteles de ce asa ?! Chiar primarul indeamna audienta: “…poate cunoaste-ti dv pe cineva, un cumnat ceva,…” P-ai ce facem ? Ne intoarcem la vechile practici, cand Tusac isi “angaja” propria firma si prietenii prin atribuire directa ?! Parca legea spune ceva de licitatie ? Sa se faca anunt public si poate sa vina si cumnatul sa liciteze, iar cine castiga, face lucrarea.
  Atentie totusi la clauzele din contract… sub presiunea timpului sa nu ne trezim iar cu clauze de tipul celor de la Callatis-Therm, sau cordonul stradal Saturn-Venus !
  Apoi proiectul in sine mai trebuie “pieptanat”, aranjat. De exemplu s-a propus amenajarea spatiilor dintre constructii cu pietris sau rumegus. Pe hartie suna bine dar in realitate nu prea merge pana nu se rezolva problema cainilor fara stapan. Mergeti in portul turistic si veti vedea ce s-a ales de “amenajarea” aleilor cu piatra sparta; E plin de rahati de caine. La rumegus ar fi si mai dezastruos, plus problema vantului…

 2. ce cauta pacaliciul ala de caracostea sa ne dea lectii de turism.un castravete de 29 de ani din constanta vine sa ne dea lectii de turism.ati dat-o cu mucii in fasole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.