Idei „de sezon” in viziunea profesorului Sorin MIHAI, candidatul UNPR la Primaria Mangalia

1
145

mihai sorinIntr-o noua postare pe contul de facebook, profesorul Sorin Mihai, candidatul UNPR la Primaria Mangalia, a dezvaluit cateva din ideile pe care vrea sa le puna in practica: sere de flori si ateliere de confecționare a produselor artizanale.

Aseară, un tânăr al Mangaliei îmi cerea să îi spun ce voi face, care sunt soluțiile mele pentru oraș. M-a atenționat că nu vrea promisiuni, mai ales nu vrea să audă fantezii gogonate care nu au cum să fie onorate ulterior.
Solicitarea lui este îndreptățită și corectă: ideile bune trebuie puse în dezbatere. Împreună găsim soluțiile cele mai bune.

 O idee „de sezon”.

Suntem în luna martie, în care florile sunt cadoul cel mai des oferit. O investiție a administrației locale în sere pentru flori ar aduce foarte multe avantaje (Ozzy Menabit a spus lucrurilor pe nume: banii Mangaliei trebuie să fie cheltuiți cu precădere în domeniile care aduc profit).
Care ar fi aceste avantaje?
Creăm locuri de muncă. S-au închis atâtea sere în municipiu. Avem, așadar, personal calificat ușor de găsit.
Amenajarea spațiilor verzi ar putea fi făcută cu plante din producția proprie. Dacă importăm gazon, arbuști ornamentali, flori, până și palmieri, banii pleacă din Mangalia.
Putem să ne gândim și la o piață de flori, cu arhitectură florală, care să devină un punct de atracție pentru turiști.
O altă idee simplă și ușor de pus în practică mi-a venit atunci când am rugat-o pe o bună prietenă să îmi confecționeze fire împletite cu roșu și alb, simbol al primăverii: atelierele de confecționare a produselor artizanale ar putea oferi o gură de oxigen pentru economia Mangaliei și ar crea un specific local.
Suntem un oraș în care multiculturalitatea este apreciată la nivel european, ca model de conviețuire. Comunitățile de tătari, de turci au tradiții și obiceiuri prin care se poate contura un specific al zonei, prin care ne putem populariza imaginea toleranței și a respectului reciproc.
Sunt numai câteva idei pe care le-am scris ca un început al dezbaterii. Voi mai scrie și altele, desprinse din discuțiile cu cetățenii orașului.

Mangalia nu duce lipsă de idei, duce lipsă de voință politică și de viitor. Iar viitorul stă în puterea noastră și în puterea ideilor noastre!- a specificat Mihai Sorin pe contul de facebook

1 COMENTARIU

  1. Relatia dintre om si flori, de cand lumea si pamantul…
    Excelenta ideea domnului Sorin Mihai privind infiintarea unor sere de flori, dar si a unei piete de flori, in Mangalia. Am trecut prin multe localitati din tara, unele nu mi-ar fi atras atentia cu nimic daca nu ar fi fost… inundate cu flori. O adevarata incantare… Daca tot avem un presedinte neamt, ar trebui sa copiem modelul nemtesc in privinta respectului pentru mediul in care traim. La nemti, n-ai sa vezi nici o palma de pamant napadita de buruieni, ca la noi. Acolo, totul este acoperit cu flori si verdeata. La noi, unii primari au tot invocat ca n-au bani pentru flori, iar altii au aruncat banii contribuabililor pe tei cumparati, din locuri de ei stiute, cu 2.500 de lei, crizanteme de 310 lei etc. etc. Pentru a nu se ajunge aici este nevoie de sere de flori. Un oras fara flori este lipsit de viata, anost…
    Se stie ca relatia dintre om si flori dateaza de cand lumea si pamantul, tocmai datorita efectelor pozitive pe termen lung pe care le au asupra dispozitiei umane. Deci si localnicii au nevoie de flori, de ce nu?, mai ieftine si mai proaspete, mai ales ca aceste minunatii sunt un accesoriu necesar la toate evenimentele importante ale vietii. Nu degeaba se spune ca: “Florile vor scoate mereu ce-i mai bun din om, il vor face mai fericit, mai altruist; sunt lumina, hrana si medicament pentru suflet.” ~ Luther Burbank. Din pacate, preturile foarte mari nu permit tuturor sa-si bucure sufletul cu o floare. Insa, daca evenimentul o impune, isi rup de la gura sa ofere un buchet, din politete, din obligatie etc. etc.
    Mihai Zdru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.