Becurile vechi din casă vor putea fi înlocuite gratuit cu unele noi, economice, din această lună. Prin programul Rabla pentru Becuri pregătit de Ministerul Mediului cei care vor să facă economie la consumul de energie electrică vor primi vouchere de câte 200 de lei pentru a cumpăra becuri LED. Sunt şi câteva condiţii care trebuie îndeplinite.

Cei care doresc să se înscrie în program trebuie să dea la schimb cel puţin un bec vechi pentru a putea primi unul nou, LED.

Programul va fi similar celui Rabla la electrocasnice. Va exista o platformă online unde se vor face înscrieri, iar după aprobarea dosarului, beneficiarii vor primi un voucher. Vor putea cumpăra atâtea becuri LED, câte becuri convenţionale dau la schimb, însă în limita sumei de 200 lei. Becurile LED nu trebuie să aibă un consum mai mare de 15 waţi.

Programul va permite înlocuirea tuturor tipurilor de becuri convenţionale, de la cele cu incandescenţă, până la becurile cu halogen şi cele fluorescente. Datele arată că noile becuri LED au un consum redus, dar şi o durată de funcţionare mult mai mare decât celelalte.

Cu becuri LED, factura la electricitate ar trebui să scadă semnificativ mai ales în cazul familiilor unde nu există multe aparate electrocasnice.

400 de milioane de lei ar urma să fie alocate prrogramului Rabla pentru Becuri.

Platforma de înscriere ar urma să fie operaţională în următoarele două săptămâni.

sursa: TVR1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.