Asa suna pompos anuntul penru promovarea unui proiect de internet fara fir (wireless) gratuit in Mangalia :

25.08.2011 – Primaria Municipiului Mangalia ofera PRIMUL WIRELESS IN SISTEM PROFESIONAL GRATUIT in Mangalia si statiunile din S-ul Litoralului
Este primul proiect de asemenea anvergura (se intinde pe o lungime de aproximativ 14 km, in tot sudul litoralului), realizat pentru cetateni, fie ei turisti sau localnici din aceasta zona. Este un punct important pentru turisti faptul ca intr-o zona ce se intinde in peste jumatate din suprafata litoralului Marii Negre exista acest sistem profesional. Este cel mai mare proiect comunitar de acces gratuit de internet, ecologic pentru ca nu s-a folosit cablu, iar mediul nu s-a degradat in nici un fel, infrastructura fiind radio.
Toate zonele de plaja si promenada sunt acoperite de reteaua wireless.
Zone de interes major:
1. PORTUL TURISTIC MANGALIA
2. PLAJELE DIN SUDUL LITORALULUI

    Mangalia
    Saturn
    Venus
    Jupiter
    Neptun
    Olimp

3. EXEMPLE DE LOCURI PUBLICE

    Zona parcului din fata Sanatoriului Balnear,
    Zona centrala – Casa de Cultura,
    Zona Stadionului Municipal Mangalia,
    Zona parcului Diana,
    Zona garii Mangalia

si zone de aglomeratie urbana…
          Acestea sunt primele zone in care s-au aplasat echipamentele de emisie a internetului wireless, urmand ca pana la finele acestui an sa se monteze in tot municipiul Mangalia.
In perioada urmatoare, zona cartierelor municipiului Mangalia va avea acoperire wireless astfel incat aproape toti cetatenii municipiului sa beneficieze gratis de acest serviciu.
Proiectul realizat la initiativa primarului Mihai Claudiu Tusac este extrem de important deoarece vine in ajutorul atat al administratiei locale, dar si al altor servicii comunitare: salvare, politie, jandarmerie, care prin intermediul acestui proiect, pot transmite date in sistem in timp util.
Cel mai modern sistem de internet devine astfel unul dintre cele mai importante proiecte implementate ca facilitate pentru turistii ce aleg sudul litoralului, tinandu-se cont de gradul de informatizare actual si de faptul ca majoritatea dintre noi are un gadget cu functie de internet wireless (telefon, tableta, laptop) cu care poate accesa site-urile de socializare sau orice informatie virtuala dorita.”

Ce au uitat sa spuna este ca nu prea este gratuit fiind taxat pentru turisti cu 1 leu / persoana si oricum nu prea merge. Atasata este si hotararea de Consiliu Local.

Mai apare si o intrebare ?! Cum se numeste firma de advertising care fara licenta de telecomunicatii a luat contractul wireless si sub ce conditii. De revizie si intretinere nici nu se mai pune problema fiind lasata de izbeliste intreaga reatea. O marturile ar fi cea a lui Adi Rotaru, cel ce este in masura sa ne spuna sigur despre acest proiect si a carui declaratie o regasim in hotnews:

Proiectul a fost lansat in luna august de Primaria Mangalia si a presupus in prima faza o retea wireless de acces gratuit la internet in plajele din sudul Litoralului (Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp), in portul si in alte zone publice din Mangalia. Furnizorul acestei solutii Wi-Fi, Wavion, a anuntat oficial implementarea acestui proiect in Romania pe 13 septembrie.

“Este un parteneriat public privat intre primarie si o firma privata locala de advertising. Fiind un contract in derulare nu pot sa divulg anumite informatii. Principalul lucru de care firma este interesata este conceptul nostru de wireless gratuit care se autofinanteaza din reclama care se injecteaza in browserul utilizatorului. Altfel spus nu se incaseaza bani din abonamentul de internet, care este oferit gratuit, in schimb in browser este injectat un banner de reclama a celor care o vor plati. Acest concept atrage in aceasta investitie. Comunitatile locale pot in acest fel sa-si autofinanteze retelele de internet gratuit”, a precizat pentru HotNews.ro Adi Rotaru, managerul Minisoft.

Prima etapa a acestui proiect a fost acoperirea plajelor si a primei parti din Mangalia, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa fie acoperit cu internet wireless gratuit tot orasul.

“Nu sunt hotspoturi in sine, ci vorbim de wireless metropolitan. Sunt peste 40 de emitatoare care functioneaza ca o patura continua de internet. Solutia Wavion face ca de la un emitator la altul sa genereze o patura de wireless continua. Acoperirea se face asemanator cu cea din telefonia celulara. Reteaua din Mangalia este de fapt o clona a retelei de la Roman, judetul Neamt, unde ne desfasuram activitatea. Reteaua de aici functioneaza din 2005 cu acelasi tip de echipamente si acelasi concept. Reteaua acopera 20 de kilometri patrati de zona urbana si suburbana, respectiv 70.000 de potentiali utilizatori, practic populatia orasului si din imprejurimi. In maxim doua saptamani poate fi acoperit un oras imediat”, a explicat Rotaru.

Acesta spune ca investitia din Roman s-a facut cu bani proprii si doar partea de echipamente a costat undeva la 50.000 de euro.

 

6 COMENTARII

  1. da dar ceea ce au uitat sa spuna este aceea ca…semnal este…dar trafic nu…eu unu am laptop la munca si am wi-fi si prind si “Gratuit pentru Mangalia” asa se numeste emitatorul dar cand dau sa ma conectez…nu imi merge nimic..imi arata la trafic internet 0

  2. echipementele sunt plasate prin oras, pornite, DAR NU AU CONEXIUNE LA INTERNET si astfel nu au ce semnal sa emita catre potentiali utilizatori. Pot spune ca s-au cheltuit niste bani aiurea daca nu functioneaza (nu le poti folosi).

  3. E mina lu lexu. Si-a bagat nasu si l-a bagat la inaintare pe Dor Decor, mare firma de advertising…
    Ia sa vedeti cu ce sume exorbitante ai fost facute lucrarile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.