[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131121fire.mp4″]

Ca o coincidenta, sau nu, dupa raportul Comisiei Natiunilor Unite pentru schimbari climatice, oficial, compania Chevron a fost declarata cel mai mare producator de emisii poluante

sursa: dailymail.co.uk

13 COMENTARII

 1. Dacă cu banii investiți în această sondă s-ar fi făcut panouri fotovoltaice pentru 1000 de case,să zicem, n-ar mai fi existat nici o explozie, nici o poluare,oamenii ar fi fost mulțumiți că le scade factura la curentul electric, surplusul l-ar fi introdus în circuitul energetic național și Chevron-ul ar fi câștigat niște bani curați pe termen lung, fiind mulțumită toată lumea. Când i-am întrebat pe cei de la Chevron dacă compania are un program de reconversie către energii curate(eoliană, fotovoltaică), am fost repezit de Darie Cristian, alt vicepreședinte la consiliul județean: ”Hă,hă,hă, păi ce treabă are, nene, eoliana cu gazul? Nici nu-i las să răspundă, că e o întrebare aiurea!” Cu o asemenea gândire la județ și la guvern, vom avea mult de luptat cu ignoranța și cu trufia!

 2. domnule George Balaur aveti multa sustinere din partea noastra oamenilor de rind luptati pentru noi toti toata stima si respectu nu credem in smecherii care sustin pe cei de la chevron

 3. Iar gresesti, Javro ! Cel mai mare pacat e de distrugerea acestei planete minunate, putin cate putin, pentruca asta se intampla prin poluare repetata, taierea masiva a padurilor si implicit schimbarile climaterice datorate celor de mai sus.
  Prin urmare, energia dupa care “plangi”, nici nu ar trebui extrasa pentru ca metoda de extractie este poluanta. Sa militam pentru interzicerea fracturarii hidreulice.

 4. @ionescu
  poate ai dreptate , mai ales in chestia cu taiatu padurilor , dar consumul si cererea de energie va fi permanenta.
  Tu ce ai prefera :\-taiere de paduri sau-exploatare de gaze ( basini )?
  care e mai poluanta ? arderea de lemne sau de gaze ?
  ……………………
  Numai bine ! tu iarna te incalzesti ? CU CE ?

 5. @ Javra: M-am referit la taierile masive, chiar ilegale de paduri, taieri pentru export sub forma de cherestea si chiar busteni, nu taierile de lemn de foc, cele care se fac de secole si care pot fi compensate prin reampaduriri.
  Apoi sunt impotriva “exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice”, nu impotriva folosirii gazelor in industrie si centrale termice. Nu gazele in sine sunt problema ci metoda poluanta si periculoasa.
  In alta ordine de idei, nu conteaza cu ce ma incalzesc eu, (sigur nu cu basini cum spui ca procedezi tu), dar sa stii ca mai sunt si alte surse alternative, printre care cea electrica. Energia electrica poate fi obtinuta si nepoluant: Eolian, Hidro, Solar…
  Apropo: S-a facut un studiu si ci-ca si la ora actuala avem potential dublu de a ne incalzi locuintele cu energie electrica. Important e ca cei responsabili sa stie sa o puna in practica si sa nu mai fure. In Romania interesele personale si setea de inbogatire rapida primeaza si asta ne duce de rapa, nu falsa teorie a lipsei resurselor.

 6. Cum va explicati ca eu vreau sa imi pun o eoliana in curte si voi avea surplus de energie la un moment dat, pe care vreau sa il bag in retea, gratis. Dar mi se cere bani ca sa il pot baga in reteaua lor. Cum vine asta, eu va dau curent gratis si trebuie sa platesc pt asta?! Potential in energia verde este enorm, dar nu se vrea a se investi in aceasta sursa, nu este profitabila pt ei!

 7. te-ai prostit de la cata caldura zici ca-ti da Radu si te-a tras curentul ca stai cu geamurile deschise. Ai subventie pentru energie verde, inclusiv pentru panouri solare, doar birocratia este o problema. Nu se taxeaza nimic, nimeni nu iti ia watul tau de energie, surplusul lui peste care crezi ca salveaza Romania dar nu ajunge sa-ti incarci telefonu

 8. D-le vio , vecini nu ai , sau esti stilul de : mai bine arunc decat sa ajut ? Nu te supara dar cred ca mai bine ajuti un vecin decat un “baiat destept” chiar daca se cheama ENEL !

 9. pana cand energia electrica va fi egala cu alte surse conventionale……….scuze.
  dar si asta (electrica), din ce se produce ? numai din eoliene sau poate din hidroelectrica si exploatari de carbune .
  ………………
  deci , vorbim vorbe si vindem gaze ( basini ) la prosti.
  ……
  scuze !

 10. D-le Javra ! 🙂 (Apropos: Stii ce este cu adevarat javra ? Este o boala caineasca. Si jigodia la fel.)
  Revenind la ale noaste, decat sa scrii numai prostii si apoi sa-ti ceri scuze, mai bine gandeste mai mult si scrie (sau vorbeste, dupa caz), mai putin.
  Spui: “…sau poate din hidroelectrica…”
  Da, este energia hidro, produsa de hidrocentrale si ca si cea eoliana este nepoluanta, fiind produsa de puterea apei. Se pare totusi ca nici asta nu e expluatata suficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.