Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a efectuat astăzi, 12 martie, o vizită de lucru în garnizoana Mangalia, unde a participat la festivitatea de depunere a Jurământului Militar de către 86 de soldaţi profesioniști, organizată la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia.

Cu același prilej, a fost citit și ordinul șefului Statului Major al Apărării privind numirea noului comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, comandorul Neculai Tătaru, după care contraamiralul Panait i-a înmânat comandorului Tătaru drapelul de luptă al unității, în prezența comandanților de unități și mari unități din Forțele Navale.

La finalul activității, șeful Statului Major al Forțelor Navale a înmânat certificatele de absolvire a cursului de perfecționare profesională maiștrilor militari clasa a II-a absolvenți ai acestei forme de pregătire.

Pe parcursul vizitei de lucru, contraamiralul Panait a inspectat unitățile Forțelor Navale dislocate în garnizoana Mangalia, iar la Cercul Militar s-a întâlnit cu un grup de rezerviști și cu pictorul marinar Alexandru Ghinea.

Comandorul Neculai Tătaru, noul comandant al Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, este absolvent al Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Marină Militară, Secția Navigație (1996).

Și-a început cariera pe funcția de ofițer secund la un remorcher maritim din structura Secției 335 Logistice Mangalia, după care, în perioada 2000-2003, a îndeplinit succesiv de comandant unitate de luptă navigație și comandant serviciu de luptă la nava-școală 281 „Constanța”, iar în perioada 2004-2012 și-a desfășurat activitatea în calitate de asistent universitar, ulterior, lector universitar/ șef lucrări și instructor superior la Catedra Științe Nautice a Facultății de Marină Militară de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

În perioada 2012-2018, a fost comandant-secund al navei-școală „Mircea”, după care a fost numit șef birou în cadrul Secției de planificare și conducere informații la Componenta Operațională Navală, funcție pe care a îndeplinit-o până la numirea la conducerea Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia.

Foto: Ionuț Felea, Centrul Media al Forțelor Navale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.