Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Municipală Mangalia vă invită luni, 15 ianuarie 2024, să vă alăturați unei călătorii virtuale fascinante prin istoria artei românești. Expoziția virtuală dedicată pictorilor români care au explorat și imortalizat Franța în perioada cuprinsă între 1870 și 1940 vă oferă șansa de a explora și redescoperi bogăția culturală și artistică a acelei epoci.

Expoziția este concepută ca o incursiune în lumea vibrantă a picturii românești, evidențiind călătoriile și inspirațiile artistice ale talentaților pictori români în peisajul frumos al Franței. De la pitorescul peisaj din Bretania la strălucirea soarelui pe Coasta de Azur și atmosfera vibrantă a Parisului, pictorii români au reușit să transpună pe pânză nu doar peisajele, ci și emoțiile și atmosfera specifică fiecărui loc.

Prin intermediul acestei expoziții virtuale, Biblioteca Municipală Mangalia aduce o contribuție semnificativă la promovarea și păstrarea patrimoniului cultural al României.

Vă invităm să vă alăturați acestei călătorii virtuale în universul fascinant al pictorilor români din Franța și să sărbătorim împreună Zilele Culturii Naționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.