Doua luni de la instalarea administatiei locale condusa de Cristian Radu

7
61

Dupa doua luni de mandat, noua administratie intra in extrasezon. Au fost 60 de zile in care au avut timp sa se acomodeze si sa-i vedem cam ce intentii au. Nu le-a fost usor, dar ne-am saturat sa le plangem de mila celor care se inhama la conducerea orasului. Cui nu-i place sa nu candideze.

Pe 1 iulie noua administratie a preluat legal conducerea orasului. Toata lumea a sperat in schimbare. Testele au reprezentat problemele vechi si critice ale orasului:

 

01. Furnizarea agentului termic in Mangalia

O problema grava preluata de Cristian Radu in aparenta cu succes. Daca ramane sa avem incredere in spusele primarului, furnizorul de agent termic Callatis Therm nu va mai avea posibilitatea sa mai functioneze in raza municipiului Mangalia. Punctele termice vor trece in administratia consiliului local prin intermediul RA GOLD S.A. unde actionar este administratia locala. Problema pare ca si rezolvata pe hartie….. practic e mai greu

02. Sezonul estival si gestionarea problemelor din turism

– turistii acuza mizeria, lipsa de siguranta, preturile, un litoral fara pic de distractie, divertismentul fiind cel mai important lucru dupa plaja. Nu mai avem cluburi, discoteci, nu mai exista petreceri in aer liber ca pe vremuri, aici excludem cele pe bani publici gen festivauri. Avem hoteluri, restaurante si plaja. Nu e de ajuns.

– agentii din turism acuza lipsa de interes a autoritatilor locale la problemele sesizate, birocratia exagerata si lipsa de comunicare

– concluzia este ca litoralul este in continua degradare, administratia locala a preluat o ruina si nu a facut prea mari eforturi de a pune pe picioare un plan serios de revitalizare rapida a ceea ce se mai poate recupera din turism. Singurul lucru laudabil a fost alegrea de a nu mai finanta Festivalul Callatis de la buget si gasirea unui sponsor. Mizerie in acesta vara nu a mai fost, siguranta publica totusi a ramas o problema. Distractia a cam lipsit, salvarea a venit doar din partea Liberty Parade care a fost si ramane cel mai mare eveniment de pe litoral, pacat ca nu este vazut si de autoritati ca atare. In mare parte turismul ramane o problema nerezolvata

 

03. Cainii fara stapan. Infiintarea unui adapost

Adminsitratia locala a promis adapost si sterilizare masiva. Au cautat sa lase un reprezentant al ONG-urilor de specialitate sa se ocupe de problema cu sprijinul total al administratiei. S-a inceput o prima etapa de sterilizari a cainilor cu stapan, un nesimnificativ numar de maxim 100 caini, numar ce putea fi mai mare daca ar fi existat relatie cu presa. Totul a fost facut de parca era un mare secret. A doua etapa de sterilizare a fost facuta cu anuntul pe cateva banere stradale pe care mai nimeni nu le observa. O fundatie de specialitate a venit sa ne ajute gratuit. Sterilizarea nu este totul, adapostul ar fi trebuit sa fie macar inceput in cele 60 de zile. De ce a fost abandonat proiectul ? Un reprezentant al unui ONG  de protectie a cainilor se opune ideii de adapost, aceeasi persoana care “se ocupa” de cativa ani buni de “problema cainilor fara stapan”.

Ce vede cetateanul simplu. Problema cainilor fara stapan exista. majoritatea doresc ca problema sa fie rezolvata pasnic. Strangerea cainilor din teritoriu este necesara, in paralel sterilizarea si “cazarea” in adaposturi pana la realocarea lor la stapani care nu-i vor lasa in strada.

In urma actiunilor administratiei locale cetatenii din municipiul Mangalia cat si turistii vad haite de caini, o parte fiind agresivi. Problema ramane nerezolvata si se agraveaza

 

04. Atribuirea contractelor pentru lucrari publice.

Fosta administratie Tusac a venit cu idei de rasplatire a tuturor gastilor din partid. Atribuirea contractelor pentru lucrari publice a fost cea mai rapida cale de acces la bugetul local. Asfaltarile au fost punctul forte. Au urmat reabilitarile blocurilor, din spusele noului primar lucrari defectuoase, noi ii spunem cum se vede: furt ! Ce face administratia noua ? recupereaza banii aruncati ? Acuza cu jumatete de gura, fara sa depuna o plangere in acest sens instantelor sau altor institutii abilitate. Problema ramane nerezolvata.

05. Relatia cu cetatenii. Accesul in institutie.

Iorgus Zanfir pana in 2008 a fost acuzat ca a avut usa inchisa cetatenilor. A venit Tusac si a urcat usa pe primaria pentru a o inlocui cu una mai ferecata. Cetatenii nu au avut acces in primaria care era mai incuiata decat un seif. Noua administratie a venit si a scos usile principale de la intrare, nu pe primarie ce-i drept. Accesul cetatenilor in primarie este posibil in prezent. Aparent cetatenii isi pot spune pasul. Ramane de vazut daca vor fi rezolvate si problemele cetatenilor, ceea ce necesita totusi timp. Problema in mare parte rezolvata.

06. Cheltuirea bugetului local

S-a efectuat o rectificare de buget recenta. Consilierii au acuzat ca rectificarea a fost facuta in secret si livrata sub nas la sedinta de consiliu fara sa stie ce contine. Cei de la PSD erau obisnuiti cu acest gen de practici, mai ales ca si omul care le-a prezentat rectificarea era din administatia veche. Avand in vedere ca nu au mai fost alocate sume uriase cel putin la festivaluri, pare ca bugetul va fi scutit de cheltuieli inutile. Problema pare rezolvata.momentan daca se pastreaza aparentele.

07. Incetarea disputelor dintre consilierii locali ce duceau la boicotarea sedintelor de consiliu

Au fost deja cinci sedinte de Consiliu Local. Patru sedinte le puteti viziona integral in sectiunea “Sedinte CLM”. La una dintre sedinte, administratia locala a avut ceva de ascuns si nu ne-a invitat. Se pare ca au preluat si aici din tehnicile fostei administratii. La ultima sedinta haosul sa instalat ca pe vremuri cand consilierii PSD insistau sa nu valideze mandatul lui Paul Foleanu. De remarcat a fost interventia primarului care a reusit in mare masura sa tina in frau sedinta pana la sfarsit, cu o singura scapare : consilierul Petcu Ion a fugit de la sedinta. Expresia primarului la ultima sedinta spunea totul. Si el era dezgustat de reactiile PSD care aveau sa readuca conflictele in sedintele de consiliu. Problema temporar rezolvata

08. Informare publica. Relatia cu presa si alte institutii

Fostul edil Tusac inducea in eroare cetatenii prin mijloace media proprii dar pe bani publici. Dupa ce a pus la dispozitie gratuit unui SRL spatiu, aparatura si personal din primarie, a inceput sa mimeze relatia cu presa. Si-a facut ziar de propaganda, si-a facut o asa zisa televiziune de propaganda, toate din banii bugetului local. Actuala administratie publica ii calca pe urme dorind sa tipareasca un ziar, mimand relatia cu presa prin intermediul unor indivizi, fosti angajati ai primariei, ce isi dau calitatea de reporteri la 3 televiziuni in acelasi timp cu insemne la vedere, acordandu-le exclusivitate in detrimentrul presei judetene. Comunicatele de presa vin din cand in cand si mai mereu dupa ce evenimentele se intampla deja. Problema ramane nerezolvata

09. Transparenta in administratie. Accesul la informatii de interes public conform 544/2001

Am incercat sa cerem conform 544/2001 documente de interes public. Raspunsul a intarziat, iar cand a aparut era intocmit eronat si continea aspecte ce nu reflectau realitatea. Transparenta zero. Problema nerezolvata.

10. Siguranta publica.

Fostul primar si-a facut politie locala sa-l pazeasca si a adus o firma de paza sa pazeasca politia locala. Toti am acuzat cheltuiala inutila cu o firma de paza cand platim politie locala. Ce a facut noua administratie ? Au schimbat firma de paza veche cu una proprie. Ne simtim mai paziti ? NU ! Promisiuni ? Destule. Problema inca nerezolvata

 

7 COMENTARII

  1. doua luni si o ceata totala! deciziile autoritatii locale nu sunt supuse transparentei daca ne gandim ca la cel putin o sedinta a CL presa nu a avut acces. au ceva de ascuns? competente nebanuite? unde sunt hotararile CL din noul mandat inceput cu efuziuni sentimentale si multe promisiuni? hcl nu privesc cetatenii? de ce nu sunt publice?

  2. S-au scurs doar 2 luni din mandatul actualilor alesi si nu se observa mai nimic in oras cu exceptia eliminarii talciocului auto din sensul giratoriu ;nu caini adunati,nu gropi astupate la nivelul asfaltului,nu apa calda de la CT,nu spijinirea comerciantilor pt. a reduce preturile ,(s-au mutat comerciantii de la Delta la Cazinou si se numeste Economat made by Radu Cristian) nu scoli pregatite,nu gradinite gata pt. noul an,nu locuri mai multe pt. copii la gradinite; nu mai vorbim de transparenta-chiar nu putem afla ce s-a discutat la sedinta CL la care presa nu a avut acces?-era vb. de gazele de sist???Cred ca vom suporta 4ani ca si -n ultimii 4 si vom trage linie.Parerea mea e ca iar am luat plasa .

  3. Asta meritati. Ati ales pana ati cules. Cine il sustinea pe radu in ultimele zile de campanie , nu cumva Mangalia TV? Ati jucat cinstit dupa parerea voastra? SINCER, chiar ati fost CORECTI?

  4. Sunt sigur ca nu exista localnic care sa nu fie multumit de eliminarea tuturor hirburilor din sensul giratoriu,astfel realizindu-se o buna fluidizare a traficului,ca sa nu mai amintesc de imaginea pe care o dadea unicul mare sens inainte,si cum este acum. In mijlocul orasului erau ,,cazane” de 800 EURO expuse spre vinzare.Tot meritul este al celor de la POLITIA LOCALA (Circulatia) care in sfirsit dupa 4 ANI au fost lasati sa-si faca treaba. Asa ca trebuie avuta rabdare si rezultatele favorabile cetatenilor acestui oras si a celor ce-l viziteaza nu vor intirzia sa apara!

  5. Mai Silvian tristule.Tu esti de la politia locala? Nu-ti mai face reclama singur ca pute a vrejeala.In primul rand nu ati eliberat nimic. Va jucati de-a politia si mancati banii degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.