Divorțul nu se mai poate realiza prin mediere. Schimbări majore pentru cei care își doresc să divorțeze

0
64

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că desfacerea unei căsătorii nu mai este posibilă prin mediere. Cei care își doresc să divorțeze sunt obligați așadar să treacă printr-un proces, dacă metoda notarială nu este posibilă.

Soții care își doresc să divorțeze sunt nevoiți să apeleze la un avocat divorț, pentru proces. Acordul de mediere nu mai poate fi o probă incipentă.

Această decizie aduce deci schimbări pentru că are impact atât asupra costurilor de divorț în tribunal, cât și asupra duratei pronunțării divorțului. Medierea va rămâne doar modalitatea prin care cei doi soți acceptă divorțul.

Divorțul în instanță poate avea loc indiferent de caz, dacă soții sunt sau nu de acord asupra situației. Ce trebuie să știe cei care au de gând să facă acest pas este că divorțul la tribunal nu trebuie să fie neapărat echivalentul unei dispute.

Spre exemplu, poate avea loc un divorț amiabil, când ambii soți sunt de acord. În joc rămâne stabilirea programului minorilor cuplului. În acest caz instanța nu acordă culpă unuia dintre cei doi.

Ceva mai complicat este când divorțul este din motive întemeiate și una din părți nu este de acord. Un avocat cu experiență va fi aliatul potrivit pentru cei care își doresc să divorțeze, demonstrând culpa partenerului.

Aici vorbim de faptul că instanța va pronunța culpa unuia sau a ambilor soți.

Citește întreaga știre AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.