Numele Alinei Chivulescu nu mai are nevoie de vreo prezentare aparte, ea impunându-se definitiv în cinematografia românească.
Cum ursitoarele au fost atât de darnice, la nașterea ei, ni se pare normală adunarea atâtor calități, unele native (frumusețea fizică, inteligența, simțul măsurii, armonia corp-spirit etc.), altele dobândite cu truda celei care-și impune sacrificiul de sine, pentru a atinge „culmile gloriei”.
Privilegiat de a-i fi fost, o perioadă, profesor de „umanioare”, în timpul liceului, am scormonit și am găsit numărul 2/1998 al primei reviste școlare din Mangalia, „LYCEUM”, în care salutam, cu bucurie obținerea titlului de „MISS” de către o elevă a actualului Liceului Teoretic CALLATIS, nu numai în țară, ci și în străinătate (Bulgaria), cu peripețiile firești ale recunoașterii unei asemenea valori.
Continuatoare a unei adevărate tradiții mangaliene pe eșichierul scenei și ecranului (Ica Matache, Valy Manolache, Filip Dimitriu ș.a.), devine tot mai cunoscută și apreciată.
Îi dedicăm aceste rânduri, îmbogățite cu aprecierea dlui Dumitru Isac, din monografia „Mangalia” (în curs de apariție), precum și cu extrasul din revista „Lyceum”, adresându-i, desigur, un cald salut și urarea „Excelsior!”

I. „Față în față. Mi-s MISS!” (mai 1998)
„Născută, pe data de 21 iulie 1974, în zodia Racului, Alina Chivulescu a câștigat admirația și simpatia tuturor, datorită concursurilor de frumusețe la care a participat.
Întrebată dacă dorește să dea un interviu revistei noastre, pe atunci neînființată, Alina a aceptat cu plăcere. Trei ani a fost elevă a „Liceului Pedagogic” Constanța, unde a fost propusă ideea înființării unei reviste a școlii. Ea consideră această idee ca fiind necesară pentru adolescenți, printr-o publicație descoperindu-se diferite talente ale elevilor.
Primul ei concurs de frumusețe, desfășurat la Constanța, în anul 1992, i-a lăsat un gust amar, deoarece a obținut doar locul IV. Cu toare acestea, în același an, în Bulgaria, participând la concursul „Miss Marea Neagră”, a câștigat locul II. Cucerirea titlului de „Miss Planet”, în 1993, la Sofia, a făcut-o celebră. În urma acestui concurs, a beneficiat de două excursii, în Macedonia și Marsilia.
Vorbind despe caracterul ei, putem spune că este o fire veselă, optimistă, care iubește viața. Pasiunile Alinei sunt înotul și muzica, printre formațiil ei preferate numărându-se și „Queen”, iar, dintre cântăreți, George Michael. De curând, a început să asculte muzică clasică, printre compozitorii ei preferați numărându-se Bach.
După terminarea liceului, ar dori să urmeze cursurile unei facultăți particulare.
Se consideră și ar dori să fie privită de cei din jur ca un om normal, în ciuda statutului de „Miss” și a staturii de invidiat (1,75 m și 52 kg).
Succesul Alinei Chivulescu nu se datorează nu numai frumuseții, ci și încrederii în sine, care a jutat-o mult să câștige aprecierea și admirația multor tineri.”
(„Lyceum”, nr. 2 / 1998).

II. ALINA CHIVULESCU (n. 1974)
„Actriţă de teatru şi film, absolventă a Institutului de Teatru şi Film Bucureşti, în 1999, la clasa prof. Mircea Albulescu. Renumită prin frumuseţea ei, deţinătoare a titlului naţional şi mondial: “Miss România”-1992 şi “Miss Planet”-1993.
A fost prezentatoare la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară -“Mamaia”, între 1994-1998. Este originară din Mangalia, dintr-o familie de profesori, de Geografie (mama) și Istorie (tatăl).
La Concursul Internaţional de Frumuseţe, din 22 aprilie 1993, care s-a desfăşurat la Sofia, în Bulgaria, sub genericul: “Frumuseţea va salva lumea”, a adus pentru prima dată în România, la Mangalia, marele premiu “Miss Planet”.
Cu această ocazie a rămas celebru, atunci, mesajul său adresat lumii întregi: “În numele tinerilor din România, doresc Planetei noastre să fie mai caldă, mai curată şi mai frumoasă”.
Ca actriţă, a jucat în următoarele filme: “Alien Abduction”, 1993; “Eu sunt Adam”, 1996; “Omul zilei”, 1997; “Orient Express”, 2004 ş.a. A avut, de asemena, roluri principale, alături de marii actori: Maia Morgenstem, Ştefan Iordache, Mircea Albulescu, Sergiu Nicolaescu ş.a.
Este colaboratoare la Radio şi Televiziune, unde a făcut numeroase înregistrări cu piese de teatru şi filme. Din 2002, joacă în filmul serial “La Bloc”, unde o interpretează pe renumita “Bela”.
Pentru Mangalia, oraşul său natal, îşi doreşte foarte mult, să fie prezentatoare a câtorva ediţii viitoare ale Festivalului “Callatis”, pentru ca şi numele său să rămână veşnic inscripţionat, pe o dală de pe “Aleea Vedetelor”.
(D. Isac, „Mangalia”)

Piesa de teatru „Prenumele”, de Alexandre de La Patelière și Mathieu Delaporte, se va juca azi, 19 iunie, ora 19.oo, pe scena Casei de Cultură din Mangalia.

Emil-Corneliu NINU

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! A fost o seara minunata in compania unor oameni frumosi. O piesa de teatru fabuloasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.