Sanatoriul Balnear şi de Recuperare (SBR) Mangalia informează pacienţii şi opinia publică despre indicaţiile şi contraindicaţiile pentru cura balneară, precum şi despre criteriile în baza cărora se pot face internări la unitatea medicală din sudul litoralului. Potrivit documentelor postate pe site-ul instituţiei, www.balnear.net, un pacient are nevoie, în vederea internării, de o recomandare pentru recuperare medicală, pe care o poate obţine de la medicul de familie sau medicul specialist.
Internarea se face în funcţie de diagnostic, starea somatică şi psihică a pacientului. Înainte de începerea procedurilor balneare şi de recuperare, medicii de la SBR Mangalia fac o evaluare complexă a stării de sănătate a pacientului, în funcţie de mai mulţi factori şi indicatori medicali. Ca urmare a numărului mare de solicitări, reprezentanţii unităţii medicale au stabilit o serie de criterii în baza cărora se prioritizează internările.
Printre acestea se numără data solicitării, statutul profesional sau ocupaţional, precum şi diagnosticul. Pentru informaţii suplimentare pe această temă, cei interesaţi pot consulta site-ul instituţiei sau se pot adresa direct personalului medical, la sediul din Mangalia. Totodată, pacienţii sunt informaţi cu privire la indicaţiile de cură balneară, la SBR Mangalia. Astfel, pot fi tratate afecţiunile reumatismale degenerative şi de tip inflamator, sechele posttraumatice, afecţiuni ale SNC şi SNP, afecţiuni ginecologice, dermatologice, vasculare periferice şi boli asociate. Pe site-ul instituţiei sunt menţionate şi contraindicaţiile generale pentru cura balneară, precum şi contraindicaţiile specifice, respectiv bolile cardiace şi hipertiroidismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.