La mijlocul lunii aprilie, ziarul Libertatea prezenta povestea lui Georgică Ştefan, un băiat de 16 ani, care se apucase să îşi ridice singur o casă, în curtea părinţilor săi, în satul dâmboviţean Cocani.
Mezin într-o familie cu 12 copii, Georgică a strâns bani de materiale cărând şi vânzând bălegar prin sat sau muncind alături de cumnaţii lui în construcţii. Planul ambiţios al puştiului a stârnit un val de simpatie printre cititorii ziarului. Iar pe numele băiatului cu mâinile pline de bătături, în conturile Asociaţiei Şansa Ta, care livra alimente periodic familiei Ştefan, s-au adunat în jur de 8.000 de euro.

3.000 de euro de la jandarmi

Pe lângă donaţiile în bani, au venit şi donaţii în materiale de construcţii, în valoare de 3.000 de euro, de la jandarmii din Dâmboviţa.

Impresionaţi de Georgică, jandarmii au făcut o chetă, au cumpărat tablă, căpriori, scânduri, BCA şi alte materiale. Şi au insistat ca locuinţa cea nouă să aibă şi etaj. Mâna de lucru a fost asigurată de vecini, prieteni şi de familie. Mai mulţi cumnaţi ai băiatului s-au mobilizat şi au venit să lucreze la casă.

Primul somn în casa visurilor

“Seara, când vine de la muncă, Georgică mănâncă, apoi uite-acolo, pe lada aia se pune şi stă aşa mult, pe întuneric”, povesteşte Geta, mama lui Georgică, arătând spre o lădiţă de plastic, din holul casei celei noi.

Cine doreşte să contribuie la finalizarea şi dotarea casei poate dona în conturile puse la dispoziţie de Asociaţia Şansa Ta, cu precizarea: pentru Georgică Ştefan:

Conturile bancare deschise la BCR

CONT IN LEI RO64RNCB0591123278690001

Citeşte întreaga ştire AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.